fbpx
Skip to main content
Vanja Udovičić

FENOMENALNO: Srbija odlučila da DUPLIRA NAGRADE za osvajače medalja na Olimpijskim igrama!

Foto: MN Press
Sjajna vest.

Na samom početku Olimpijskih igara u Tokiju, Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o nacionalnim sportskim priznanjima i novčanim nagradama kojom su povećane nagrade za osvojene medalje.

ZAUZMI NISKI START, POČINJE MOZZART MARATONAC

ZAUZMI NISKI START, POČINJE MOZZART MARATONAC

POČELO JE, POČELO: Pao prvi REKORD u Tokiju! Na OVO se čekalo četvrt VEKA!

POČELO JE, POČELO: Pao prvi REKORD u Tokiju! Na OVO se čekalo četvrt VEKA!

(UŽIVO) Počinje ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju

(UŽIVO) Počinje ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju

Iako je bilo najavljeno (pročitajte OVDE) da će osvajačima medalja pripasti po 60.000 evra (zlato), 50.000 (srebro) i 40.000 (bronza), Vlada Republike Srbije odlučila je da poveća iznos pa će, najveće novčane nagrade za osvajače medalja u istoriji srpskog sporta iznositi: 70.000 evra za osvojenu zlatnu medalju, 60.000 evra za osvojeno srebro, a 50.000 evra bronzana medalja.

Na ovaj način, nagrada je duplirana u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

- Država Srbija je uvek uz naše najbolje sportiste, što smo tokom prethodnih godinu dana jasno pokazali, prvo sa nikad većom pomoći sistemu sporta kako bi se što lakše prebrodili izazovi pandemije, a sada drastičnim povećanjem nagrada za osvajače medalja. Ostvarili smo prioritetni cilj da se naši sportisti za Olimpijske i Paraolimpijske igre pripremaju u najboljim mogućim uslovima i svakodnevno im bili na raspolaganju za ispunjenje svih njihovih potreba tokom pripremnog procesa. Uredbom kojom povećavamo nagrade za osvajače medalja želimo da pružimo dodatnu podršku i podstrek našim najboljim sportistima. Srbija je lider u regionu po izdvajanjima za osvojene medalje, i u samom svetskom vrhu. Visina nagrade je duplirana u odnosu na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine i identična za osvajače odličja u ekipnim i pojedinačnim sportovima, kao i za olimpijce i paraolimpijce. Sada nam preostaje da uživamo u nastupima naših najboljih sportista na Olimpijskim igrama i svim srcem zajedno navijamo za njih - rekao je ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd