fbpx
Skip to main content
Dragan Ristić

KAKAV DAN ZA SRBIJU U TOKIJU: Rekord i zlato za Ristića, srebro za Savanovića!

FOTO: Paraolimpijski komitet Srbije
Fenomenalan uspeh.

Sjajan uspeh napravili su srpski sportisti Dragan Ristić i Zdravko Savanović na Paraolimpijskim igrama Tokiju

Dragan Ristić je osvojio zlatnu medalju, a Zdravko Savanović srebrnu na Paraolimpijskim igrama u streljaštvu, disciplina vazdušna puška 50 metara, Klasa SH2. Srbija ima šest medalja u Tokiju, dva zlata, tri srebra i jednu bronzu.

OKO SOKOLOVO: Laslo Šuranji upucao srebro u Tokiju

OKO SOKOLOVO: Laslo Šuranji upucao srebro u Tokiju

KADA BACA ŽELJKO TU JE I MEDALJA: Dimitrijević UZEO srebro u Tokiju

KADA BACA ŽELJKO TU JE I MEDALJA: Dimitrijević UZEO srebro u Tokiju

ZLATO ZA SRBIJU NA POI: Dragan Ristić je paraolimpijski šampion!

ZLATO ZA SRBIJU NA POI: Dragan Ristić je paraolimpijski šampion!

Pored zlatne medalje, Dragan Ristić je postavio i novi svetski, kao i rekord Paraolimpijskih igara, koji sada iznosi – 252.7.

Podsećanja radi, Dragan Ristić je osvojio zlatnu medalju u Tokiju, u disciplini vazdušna puška 10 metara, a u kvalifikacijama je ostvario najbolji rezultata. Zdravko Savanović je u kvalifikacijama osvojio osmo mesto, pa je ugrabio poslednju kartu kada je reč o učesnicima finala.

Slovenac Gorazd Francek Tiršek, koji je Paraolimpijskim igrama već osvojio srebrnu i bronzanu medalju, nije imao dan, pa je ostao bez finala, zauzeo je 24. mesto.

Pored Ristića i Savanovića, za medalju su se borili Rajan Kokbil iz Velike Britanije, Vasil Kovalčuk iz Ukrajine, Filip Jonson iz Švedske, Tangu de la Forest iz Francuske, Andrea Liverani iz Italije i Tim Džeferi iz Velike Britanije, a do bronzanog odličja je stigao Vasil Kovalčuk iz Ukrajine.

Crna Gora se u Turskoj vratila golom u 97. minutu, ali sada je apsolutni autsajder sa kvotom 14,0 na dvojku. Pobeda Holandije uplatu množi sa 1,20, a gori joj pod nogama. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Holandija – Crna Gora.

Srbija sada ima šest medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Pre Ristića i Savanovića do odličja su stigli: Dragan Ristić koji je postao olimpijski šampion u streljaštvu u disciplini vazdušna puška 10 metara miks, klasa SH2. Laslo Šuranji je osvjio srebro u disciplini 50 metara puška trostav. Željko Dimitrijević osvojio je srebro u bacanju čunja, dok je  ženska stonoteniska reprezentacija, u sastavu Borislava Perić-Ranković i Nada Matić, osvojila je bronzanu medalju u ekipnoj konkurenciji .

 

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd