fbpx
Skip to main content
Kristina Cimanovskaja

SKANDAL U TOKIJU: Atletičarku teraju sa Igara, ona zatražila azil

Foto: Reuters
Nevakidašnja priča iz prestonice Japana.

Beloruska atletičaka Kristina Cimanovskaja (24) javno je kritikovala beloruski olimpijski odbor, zatim je odbila da se vrati u domovinu, a nakon što su prisilno želeli da je ukrcaju na avion. Nakon pomenute situacije ona je zatražila pomoć japanske policije.

Pojačanje u Subotici - Mozzart postao sponzor Spartaka

Pojačanje u Subotici - Mozzart postao sponzor Spartaka

KREĆU KAJAKAŠI I RVAČI: Raspored srpskih sportista za 2. avgust

KREĆU KAJAKAŠI I RVAČI: Raspored srpskih sportista za 2. avgust

NEVEROVATAN SKOK: Pao SVETSKI rekord posle 26 godina

NEVEROVATAN SKOK: Pao SVETSKI rekord posle 26 godina

Lil je iznenađujuće uzeo titulu ispred PSŽ-a prošle sezone, pa Sveci večeras (20.00) u Superkupu Francuske imaju veliki motiv da se osvete - kvota na trijumf PSŽ-a je 1,95, na Lil 4,00, a na iks 3,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lil - PSŽ.

- Molim Međunarodni olimpijski odbor (MOO) za pomoć. Na mene se čini pritisak i silom me žele vratiti u Belorusiju, iako nisam pristala na to. Molim MOK da interveniše - objavila je video beloruska atletičarka.

Drama se odvila na tokijskom aerodromu Haneda, a sve što se događalo, Cimanovskaja podelila je s Rojtersom putem aplikacije Telegram, koja ima najbolji sastav enkripcije pa se tako osigurala da niko ne može presresti njihovu komunikaciju.

- Treneri su mi u nedelju (31. jul) ušli u sobu i rekli da počnem da se pakujem. Sve jer sam javno prigovorila o odluci da me uvrste u štafetu 4x400. Nisam se pripremala za to i nisam mogla da trčim, ali samo zato što u Tokio zbog nedovoljnog broja testova na doping nisu doputovale sve atletičarke - objasnila je Beloruskinja, koja je trebala 2. avgusta nastupati u kvalifikacijama trke na 200 metara.

Novinar Tadeuš Gizan, takođe iz Belorusije, navodi da Cimanovskaja traži azil u Austriji. Koliko je situacija bila ozbiljna najbolje pokazuje činjenica da su Beloruskinju do aerodroma pratila dva policajca.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Livijana Rafaela, izabranica Filipa Falka

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd