fbpx
Skip to main content
Vasić i Mačković

SRBI ŽALE ZA ODLIČJEM U TOKIJU: Miloš i Martin OTKRILI šta je PRESUDILO u finalu!

Foto: Reuters
Naš tim zauzeo peto mesto.

Srpski dvojac bez kormilara Martin Mačković - Miloš Vasić zauzeo je peto mesto u finalu trke na Olimpijskim igrama u Japanu, ali i pored toga što su ostali bez medalje, junaci naše selekcije moraju da budu prezadovoljni.

ŽIVOT PIŠE ROMANE Čuvena Hrvatica bila u stanu Milice Mandić, bez pitanja joj UZELA MEDALJU! Par meseci kasnije NEVEROVATNA STVAR se desila

ŽIVOT PIŠE ROMANE Čuvena Hrvatica bila u stanu Milice Mandić, bez pitanja joj UZELA MEDALJU! Par meseci kasnije NEVEROVATNA STVAR se desila

OVO SE ČEKALO! Brazilac napao Novaka, Srbin mu SMESTA ODGOVORIO: Spustio ga za sve pare

OVO SE ČEKALO! Brazilac napao Novaka, Srbin mu SMESTA ODGOVORIO: Spustio ga za sve pare

SRBIJA PALA NA TABELI Bronza basketaša nije bila dovoljna, ispali smo iz prvih 20

SRBIJA PALA NA TABELI Bronza basketaša nije bila dovoljna, ispali smo iz prvih 20

Naime, srpski veslači su u Tokio stigli praćeni brojnim problemima. Vasić je zbog korone morao u najstrožiju izolaciju, njegovim putem otišao je i Mačković radi preventive, pa su gotovo bez treninga ušli u kvalifikacione i polufinalne borbe.

Ostaje, ipak, žal za osvojenom medaljom kod naših junaka, što svedoče reči Miloša Vasića:

- Naravno da ostaje velika žal, uvek svi žele medalju. Mi smo je najviše i hteli, ali treba biti realan. Posle svega što se dešavalo, veoma je težak period iza nas. Ali, mislim da smo uspeli da se dignemo posle svega, povratimo se u prvoj trci i udjemo u polufinale. Imali smo prednost što je vreme pomereno za jedan dan, da se još više vratimo u život, ali to nas je posle koštalo jer nismo imali dan izmedju polifinala i finala. Danas se osetilo da nismo uspeli da se oporavimo posle jučerašnje trke. Ovo je ogroman uspeh, biti peti na Olimpijskim igrama, pogotovo u ovakvoj situaciji gde smo svašta prošli - rekao je Vasić.

Bolje vreme Vasić i Mačković ostvarili su u polufinalnoj trci.

- Mi danas nismo mogli da budemo na nivou na kom smo bili juče, osetilo se to… Možda smo i dobro startovali, ali nismo uspeli da teramo čamac kako treba da bude u drugom delu trke. A uvek smo tu imali prednost i uvek smo trke dobijali dan za danom. Danas nas je koštalo ovo što smo imali. Ali, idemo dalje. Imali smo tešku godinu što se tiče funkcionisanja u klubu i Savezu. Mislim da treba da se zahvalimo Božidaru Maljkoviću i Vanji Udovičiću što smo dobili podršku da se odvojimo od Saveza novog i da nam Nikola postane trener. Mislim da smo na dobrom putu - osvojili smo evropsku medalju, plasirali se posle 17 godina u finale na Olimpijskim igrama.

Mačković i Vasić
Mačković i Vasić
Foto: Reuters

Njihov trener Nikola Stojić doneo je poslednje finale Srbiji na Olimpijskim igrama u veslanju.

- Postigli smo isti uspeh, on je dva puta bio peti sa Višackim i Stegićem. Uspeli smo bar to da dostignemo. Sada treba da se dignemo i da nastavimo da radimo za Pariz, to je već za tri godine. Mislim da ne bi trebalo više da bude prereka, u Riju sam imao prevrtanje što se isto retko dešava. Juče se isto ovde dogodilo, olimpijski prvaci Norvežani su se prevrenuli. Očigledno se ne dešava samo nekim nebitnim veslačima već i onima koji osvajaju medalje. Sad se desila korona u najgorem trenutku kad je mogla da se desi. Ali šta je tu je, valjda će u Parizu sreća da nas pogleda - istakao je Vasić, čija će porodica i dalje imati predstavnika u Tokiju.

Naime, Miloševa supruga Sonja nastavlja borbe sa košarkašicama Srbije na Igrama.

- Nadam se da će Sonja uspeti da se digne iz svega ovoga, ipak im duže traje takmičenje. Bar da bude u drugom delu na svom nivou i da donese još jednu medalju. Ne mogu da ostanem da gledam zbog mera, prekosutra putujemo dalje. Mnogo teških trenutaka je bilo, izdržaće ona i ovo. Ima još pet utakmica do kraja karijere.

Član srpskog dvojca bez kormilara je na kraju dodao:

- Kad bolje razmislim, treba da se osećamo kao pobednici. Mi smo bukvalno 21. jula saznali da ću veslati. Mnogo ljudi ne zna šta smo sve prošli. Od izlaska iz izolacije imao svaki dan neki pregled, što u Olimpijskom selu, što u bolnicama sa strane. Nije bilo našim doktorima lako da donesu odluku, pogotovo što se ne zna šta korona može da donese. A ovo je veoma težak sport, gde si sve vreme u crvenoj zoni, što se tiče izdržljivosti. Ja sam se dobro osećao, ti pregledi su pokazali da smo dobri, ali do samog kraja nismo nismo znali da li ćemo veslati. Imali smo strah kako će to izgledati na trci, treba biti realan, samo finale sa svim tim okolnostima je pobeda - zaljučio je Miloš Vasić. 

Martin Mačković je izjavio da je naš dvojac predano radio pred Igre i da je rasplet situacije pri dolasku u Tokio sigurno uticao na rezultat.

- Svakog dana smo radili predano, budili se sa istim ciljem na pameti, davali smo sve od sebe. Prošli smo kroz težak period na samom početku Igara, sve je to uticalo na nas. Ne smemo biti nezadovoljni 5. mestom, ali ostaje žal nakon svega – emotivan je bio Mačković.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda golferka Pejdž Spiranak.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd