Skip to main content
Triatlon

„11TRI Belgrade“: Čelična trka po treći put u Beogradu

Foto: Promo
Triatlon, olimpijski sport, u Beogradu treći put za redom proslavlja svoj dan organizovanjem  međunarodne trke „11TRI Belgrade“. Privučeni ovim sportskim spektaklom, takmičari iz celog sveta će 22. septembra 2019. godine posetiti Srbiju i Beograd. 

Triatlon u sebi sadrži tri discipline: plivanje, biciklizam i trčanje. Vrsta takmičenja zavisi upravo od dužinske kombinacije pomenutih sportova, a Beogradska trka spada u “half ironman” distancu. Organizovana po standardu najvećih svetskih triatlonskih trka 11TRI Belgrade će zahtevati snagu, volju i izdržljivost za 1.9 km plivanja, 90 km biciklizma i 21.1 km trčanja. Ravna i brza staza, ulepšana atraktivnošću Ade Ciganlije, idealna je za sve takmičare koji žele da ostvare svoj najbolji rezultat, poznatije rečeno “PB – personal best”. Pored pogodnosti terena namenjenog trci, potrebno je istaći i sjajne vremenske prilike u septembru. 11TRI Belgrade je trka organizovana od strane triatlonaca za triatlonce što ukazuje na to da su potrebe takmičara poznate organizatorima i da će biti maksimalno zadovoljene.

Triatlon
Foto: Promo

U cilju što lakšeg savladavanja ove interesantne ali i zahtevne trke, osnovan je sportski klub “TRI centar” čija je baza “Kuća triatlona” locirana na Adi Ciganliji. Prvi put Beograd dobija svoj prostor u kom će svi zainteresovani ljubitelji sporta moći da postanu deo triatlon sveta, da se pripreme za 11TRI Belgrade trku ali i za bilo koje drugo takmičenje ovog tipa. Ko god ima jaku volju i želju, sada ima mesto i osobe od iskustva koje će mu dati odgovore na sva pitanja vezana za takmičenja, pripremu, treninge, ishranu, opremu ali ne samo to, susrešće se sa prijatnom, prijateljski nastrojenom i podržavajućom atmsferom. 

Osnivač TRI centra Darko Savić ideju za pokretanje ovakvog kluba predstavio je na sledeći način:

- Kada sam počinjao da se bavim triatlonom, nisam imao sa kim da se posavetujem. Sve sam sam na svojim greškama učio. I to me je koštalo mnogo, i vremena i povreda i svega. Sada imam dovoljno iskustva i znanja da sam siguran da mogu mnogima da pomognem i pružim ono što ja nisam imao od koga da čujem. TRI centar je mesto gde ćemo praviti nove generacije triatlonaca. Volim ovaj sport.

Triatlon
Foto: Promo

Triatlon, jedan od najbrže rastućih sportova po popularnosti u svetu, u početku izgleda nedostižan, potom postaje intrigantan, a onda pojedinca natera da granice svog uma i tela proširi pa zatim i pobedi.

Svi zainteresovani koji žele da testiraju i iskušaju sebe kroz ovaj izazov, 11TRI Belgrade trku mogu se prijaviti do 15. oktobra, kao pojedinci ili pak kao štafetni tim.

Za detaljnija pitanja posetite TRI centar na Adi Ciganliji.

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
27 Beograd