Utorak 19. mar 2024.
Dejan Savić

ČEKA SE ČETVRTFINALE: O Mađarima će se tek pričati

Foto: MN Press
Četvrtfinale zakazano za utorak.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva i za plasman u polufinale igraće, najverovatnije, sa Mađarskom. Da li će to da se desi, znaće se definitivno u nedelju, posle mečeva osmine finala. 

Iako je u grupnoj fazi ostvaren maksimalan učinak, sa sve tri pobede, selektor Dejan Savić zadržao je staloženost. 

- Za nas prvenstvo sada počinje. Ne želim ništa o Mađarima da pričam, neka se završe dueli u nedelju. Naš zadatak jeste da održimo takmičarski tonus. Nismo imali jake utakmice u grupi, koristili smo ih za druge stvari a sada je vreme za susrete u kojima se igra samo na pobedu - rekao je selektor Savić, a da je spreman za novi okršaj sa velikim rivalom potvrdio je i Sava Ranđelović. 

EP U BARSELONI: Sa Slovacima bez mnogo problema, Srbija čeka četvrtfinale (FOTO)

SAVIĆ: Neki treneri vole pauzu, a ja tenziju

- Nije prvi put da imamo tri dana slobodno. Znam već da ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način. Učinićemo sve da Mađare dočekamo u najboljem mogućem izdanju. Dobri su, bolji od rezultata koje su ostvarili do sada.

Oprez je zadržao i kapiten Filip Filipović, najkorisniji igrač drugog kola. 

- Nije Slovačka ekipa na koju bi još trebalo da se troše reči. Najvažnije je da smo živi i zdravi, da povreda nema i da ćemo spremni dočekati utakmice. Dosadašnje su potvrdile da je ovo izuzetno jako takmičenje a mi se ne zavaravamo da su Mađari slabi - zaključio je kapiten tima koji brani trofej najbolje evropske ekipe. 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd