fbpx
Skip to main content
Dejan Savić

DEJAN SAVIĆ OTKRIO: Svetsko prvenstvo NEĆE biti u Japanu, postoje dve alternative

Foto: MN Press
Kalendar tokom sezone biće izuzetno gust

Len i dalje nije detaljno razradio kalendar, Savezi i klubovi čekaju da im se dostave zvanični papiri kako bi mogli da krenu sa planiranjem i razrađivanjem onih sitnijih detalja. Nova sezona nije počela, ali kalendar utakmica nije ni blizu poznatom, no, ipak se nešto okvirno i zna.

KAD MERIDIAN ČASTI – SVI DOBIJAJU! Odigraj 10 nedobitnih tiketa i BONUS je tvoj!

KAD MERIDIAN ČASTI – SVI DOBIJAJU! Odigraj 10 nedobitnih tiketa i BONUS je tvoj!

UZBUDLJIV MEČ: Srbija BEZ trijumfa na SVETSKOM prvenstvu

UZBUDLJIV MEČ: Srbija BEZ trijumfa na SVETSKOM prvenstvu

SRPKINJE DANAS IGRAJU MEČ OSMINE FINALA: Veliko IZNENAĐENJE u Bugarskoj

SRPKINJE DANAS IGRAJU MEČ OSMINE FINALA: Veliko IZNENAĐENJE u Bugarskoj

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić otkrio je kako bi mogla da izgleda nadolazeća sezona. Naravno, u grubim crtama. Poznato je bilo da će se 2022. godine održati Evropsko prvenstvo u Splitu i Svetsko prvenstvo, ali po svemu sudeći organizator neće biti Japan.

-Plan za predstojeću godinu će brzo da se napravi. Čekamo u suštini kalendar određenih takmičenja. Ono što je zanimljivo jeste da sledeće godine treba da bude Svetsko prvenstvo u Japanu, u Fokuoki u maju mesecu, kao i Evropsko prvenstvo u Splitu krajem avgusta i početkom septembra. Celokupna situacija oko Olimpijskih igara i odlaganje trka Formule 1 u Japanu verovatno će prouzrokovati da u Japanu neće biti Svetskog prvenstva. Tako da se traži novi organizator. Razmatraju se dve opcije: ruski Kazanj, odnosno Doha u Kataru - otkrio je Dejan Savić.

Partizan u euforiji posle pobede nad Santa Klarom, kec protiv Radničkog se plaća kvotom 1,25, u kombinaciji sa 3+ raste na 1,75. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Partizan – Radnički Niš.

Tu nije kraj velikim takmičenjima u novoj sezoni.

-Krajem septembra je trebalo da se održi i FINA Kup, ali su, izgleda, odustali od te ideje. Premestiće to takmičenje za januar 2023. godine. Svetska liga bi trebalo da se održi sledeće godine, ali kada i po kom principu - ne zna se - poručuje selektor Delfina.

Svetsko prvenstvo preseći će sezonu na pola. Superliga Srbije i Liga šampiona biće podeljeni na dva dela, a podela trofeja u klupskom vaterpolu  - uslediće po završetku najveće reprezentativne smotre.

-Domaće prvenstvo će zbog Svetskog prvenstva morati da stane negde 9. aprila, da bi se dobilo dovoljno vremena za pripreme. Ne znam kakva će situacija biti u vezi sa Regionalnom vaterpolo liome. O tome tek treba da pričaju glavešine na Evropskom prvenstvu za devojčice koje se održava u Šibeniku - rekao je Dejan Savić i dodao:

-Sve u svemu, biće izuzetno naporna sezona. Imamo dosta klubova koji će učestvovati na raznim poljima: domaći šampionat, regionalna liga, Liga šampiona, Kup Evrope... Fajnal-ejt Lige šampiona treba da se završi drugog jula. Pomeren je čak za mesec dana - podvukao je selektor Srbije.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Mina Milutinović, devojka Nemanje Nedovića.

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd