fbpx
Skip to main content
MOK

DONACIJA VAKCINA ZA SPORTISTE U TOKIJU: MOK i Fajzer Biontek postigli sporazum o donaciji

Foto: Profimedia
Distribuciju će raditi nacionalni komiteti u saradnji sa Vladama svojih zemalja.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) potpisao je danas Memorandum o razumevanju sa kompanijom Fajzer Biontek u vezi sa donacijom vakcina za zaštitu od virusa COVID-19, kojima će se imunizovati učesnici Olimpijskih igara širom sveta. Nacionalni olimpijski komiteti će u saradnji sa Vladama svojih zemalja raditi na distribuciji dostupnih vakcina i određivati prioritete za proces imunizacije.

MOZZART UKLJUČIO RONALDA U BORBU ZA GAVRILOV ŽIVOT!

MOZZART UKLJUČIO RONALDA U BORBU ZA GAVRILOV ŽIVOT!

GREN SLEM KAZANJ: Bronza za Maricu Perišić

GREN SLEM KAZANJ: Bronza za Maricu Perišić

BRAVO ROMANE: Tačno SEDAM meseci pošto je GOREO u bolidu vraća se u bolid F1

BRAVO ROMANE: Tačno SEDAM meseci pošto je GOREO u bolidu vraća se u bolid F1

U saopštenju se navodi da Međunarodni olimpijski komitet snažno podržava sve nacionalne olimpijske komitete koji sprovode procese imunizacije otkad su vakcine postale dostupne za široku upotrebu. Napominje se da je da vakcinacija jako bitna u procesu zaštite svih sportista i članova delegacija koji će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i zbog zaštite lokalnog stanovništva u Japanu. Međunarodni olimpijski komitet već je ranije istakao primer Olimpijskog komiteta Srbije koji je kroz saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta i Vladom Srbije među prvima sproveo proces vakcinacije sportista kao pripremu za nastup na Olimpijskim igrama.

Arsenal večeras (21.00) juri minus od 1:2 iz prvog meča protiv Viljareala za plasman u finale Lige Evrope i samim tim šansu za plasman u Ligu šampiona. Kvota na keca je 1,97, dok je kvota na kombinazziju 1&3+ 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal. – Viljareal.

 - Donacija vakcina biće veliki doprinos u našim naporima da ovoga leta u Tokiju održimo bezbedne i sigurne Olimpijske igre za sve učesnike. Pozivamo sve sportiste i članove delegacija koji će biti u Tokiju da prime vakcinu i tako nam pomognu da stvorimo sigurno okruženje za sve. Primanjem vakcine sportisti, kao najveći ambasadori zdravog načina života, šalju jaku poruku da vakcinisanje nije samo pitanje ličnog zdravlja, već i brige za zajednicu i sve ljude oko nas - rekao je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i zahvalio kompaniji Fajzer Biontek na donaciji vakcina.

U svetlu priprema za Olimpijske igre, a u skladu sa aktuelnom pandemijskom situacijom vezano za infekciju COVID-19, Olimpijski komitet Srbije formirao je Radnu grupu za praćenje svih aspekata COVID-19 infekcije na sportiste i članove Misije koja je održala i predavanje svim sportistima i članovima sportskih saveza o važnosti imunizacije putem vakcinacije.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Danina Jeftić, glumica i bivša rukometašica

 

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD euro2020

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd