fbpx
Skip to main content
Sportsko društvo Crvena zvezda

HITNO SAOPŠTENJE ZVEZDE: Odluka saveza je SKANDALOZNA!

Foto: MN Press
Oglasio se tim iz Ljutice Bogdana.

Odluka stonoteniskog saveza Srbije da šampionsku titulu u sezoni 2019/20 dodeli Banatu, podigla je veliku prašinu. Stonoteniseri Banata završili su regularni deo sezone na prvom mestu, nakon odlaganja plej-ofa koji nije odigran do kraja, proglašeni su za prvaka Srbije. Žalbu na ovu odluku podeo je STK Crvena zvezda, koji smatra da je direktno oštećen i da je Banat proglašen za šampiona na neregularan način. Crveno-beli su se povodom ove odluke Saveza, oglasili saopštenjem za javnost u kojem postavljaju pitanja i detaljno analiziraju odluke čelnih ljudi.

NIŠTA OD PENZIJE: Otišao iz Zvezde i nastavlja karijeru u AEK-u!

NIŠTA OD PENZIJE: Otišao iz Zvezde i nastavlja karijeru u AEK-u!

ŠOK ZA NAVIJAČE: Veliki ŠAMPION više NE POSTOJI!

ŠOK ZA NAVIJAČE: Veliki ŠAMPION više NE POSTOJI!

DIREKTOR CRNO-BELIH POTVRDIO: Partizan doveo VELIKO pojačanje!

DIREKTOR CRNO-BELIH POTVRDIO: Partizan doveo VELIKO pojačanje!

– Odluka Stonoteniskog saveza Srbije o proglašenju ekipe STK Banat iz Zrenjanina za pobednika Superlige Srbije za sezonu 2019/2020, na osnovu toga što u ligaškom delu imao najviše bodova, koja je doneta na elektronskoj sednici Izvršnog odbora 01. jula 2020 godine, poslata je klubovima i postavljena na internet stranici Stonoteniskog saveza Srbije tek 10 jula, sa zavodnim brojem 70 i datumom 10 juli, dakle čak 10 dana nakon odluke Izvršnog odbora. Taj podatak dovoljno govori o načinu rada i samom funkcionisanju organa i kancelarije Saveza, i takođe ukazuje da se u periodu između elektronske sednice Izvršnog odbora i obaveštenja klubovima očigledno svašta dešavalo. Crvena zvezda ovakvu odluku Stonoteniskog saveza Srbije smatra ne samo protivzakonitom jer nema uporište ni u jednom pravnom aktu, već i skandaloznom. Mi smo odmah po prijemu odluke od kancelarije Saveza tražili da nam se hitno dostavi sledeće jer su u pitanju informacije od javnog značaja:

– Kako je glasila formulacija pitanja koja je poslata na odlučivanje članovima Izvršnog odbora za tu elektronsku sednicu? Sumnjamo da je već samim pitanjem koje je poslato članovima Izvršnog odbora za izjašnjenje prekršen Zakon o sportu i Propozicije ligaškog takmičenja od strane rukovodstva Saveza.

– Kako su glasali pojedinačno svaki od članova Izvršnog odbora?

– Od Stonoteniskog saveza Srbije se zahteva, da onih 5 članova Izvršnog odbora koji su glasali ZA proglašenje Banata za pobednika Superlige Srbije nam dostave obrazloženje na osnovu kog člana kog pravnog akta Saveza su doneli takvu odluku”, stoji između ostalog u saopštenju STK Crvena zvezda.

 

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
20 Beograd