Skip to main content
Sarajevo

KAKAV SPOJ: Sarajevo i Barselona spremaju zajedničku kandidaturu za ZOI

Foto: Profimedia
Interesantno.

Sarajevo i Barselona spremaju zajedničku kandidaturu za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2030. godine i na tu temu održan je sastanak predstavnika dva Olimpijska komiteta u Pekingu, saopšteno je na sajtu Olimpijskog komiteta BiH.

PETRA NIJE ZA STARO GVOŽĐE: Slovakinja na NAJBOLJI način demantovala bivšeg trenera i osvojila ZLATO u Pekingu

PETRA NIJE ZA STARO GVOŽĐE: Slovakinja na NAJBOLJI način demantovala bivšeg trenera i osvojila ZLATO u Pekingu

ZVEZDI IZMAKLA POBEDA: Steaua odnela bod iz Beograda

ZVEZDI IZMAKLA POBEDA: Steaua odnela bod iz Beograda

POSLE VREĐANJA TRENERA! Oglasila se i Crvena zvezda

POSLE VREĐANJA TRENERA! Oglasila se i Crvena zvezda

Kako se navodi, na sastanku su prisustvovali predsednik OK BiH Marijan Kvesić, potpredsednik Milanko Mučibabić i generalni sekretar Said Fazlagić sa jedne, odnosno predsednik Olimpijskog komiteta Španije Alehandro Bravo i Viktorija Kabezas, član Izvršnog komiteta Evropskih olimpijskih komiteta i generalni sekretar OK Španije sa druge strane.

- Tema sastanka bila je kandidatura za ZOI Barselona – Sarajevo 2030, koja i u svetu sada već poprima obrise o jednoj izvrsnoj ideji. Da bi se ideja pretvorila u predlog, u narednom periodu biće održani prateći sastanci između interesnih strana, a Sarajevo bi trebalo da pripremi okvirni budžet za renoviranje borilišta. Okvirni budžet bi podrazumevao renoviranje skakaonica i staza za nordijsku kombinaciju, koje su prioritet kandidature, a čije delimicne troškove bi pokrio OK Španije. Potom bi Sarajevo trebalo u potpunosti da renovira bob stazu, kako bi se takmičenja u bobu, sankanju i skeletonu održala u Sarajevu, što bi značilo da bi ukupno 25% sportista i trenera ZOI Barselona – Sarajevo 2030 nastupilo u Sarajevu - navodi se na sajtu OK BiH.

Sarajevo je bilo domaćin Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, a Barselona letnjih Igara 1992. godine.

Najnovije vesti iz sporta pročitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sanja Vukašinović, strelkinja Srbije

 

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd