fbpx
Skip to main content
Foto: SAS

KONAČNO: Srpski atletičari ponovo aktivni!

Foto: SAS
Takmičari ponovo na sportski borilištima.

Naši atletičari polako počinju da takmiče nakon drugog prekida sezone, zbog virusa Covid 19. Do zvaničnog početka sezone ostalo je još 20 dana po kalendaru Srpskog atletskog saveza, ali naši atletičari se snalaze i sada.

HAMILTON NA KORAK OD REKORDA: Britanac se izjednačio sa Šumaherom!

HAMILTON NA KORAK OD REKORDA: Britanac se izjednačio sa Šumaherom!

TRANSFER BOMBA: Reprezentativac Bahreina potpisao za Crvenu zvezdu!

TRANSFER BOMBA: Reprezentativac Bahreina potpisao za Crvenu zvezdu!

IZNENAĐENJE U FORMULI 1: Holanđanin pokorio Silverston!

IZNENAĐENJE U FORMULI 1: Holanđanin pokorio Silverston!

Tako su mnogi od njih takmičili van konkurencije na Prvenstvu Bosne u Zenici, a jedan od njih je sprinter Aleksa Kijanović koji je istrčao lični rekord i to čak dva puta. On je u prvoj trci na 100m trku završio rezultatom 10.51s, a u finalu je išao još brže 10.45 s, što je trenutno peti rezultat na tablicama Srbije svih vremena.

- Ovim trkama potvrdio sam dobru formu, a sa jačom konkurencijom nadam se još boljem rezultatu. Vetar nam je išao na ruku i u dozvoljenim granicama mi je pomogao da oborim rekord. Sada je mnogo lakše trčati svaku sledeću trku, rasterećeniji - rekao je Kijanović.

Na istom takmičenju je Anja Lukić imala sjajnu trku na 100m pr, uz vetar u leđa 2.2 m/s, istrčala je najbrže u karijeri 13.38. Sprinterka Milana Tirnanić je trčala 11.79 na istom takmičenju na 100m, a Boško Kijanović 47.61s na 400m.

U Novom Sadu održan je Miting na kom je Strahinja Jovančević posle šest godina trčao na 100m rezultatom 10.61s. U dalj je skočio 7.75 metara.

- Posle 6 dugih godina izbegavanja takmičenja u sprintu, odlučio sam se, da usled svih ovih okolnosti probam opet sprint na 100m. Stvarno je super osećaj napraviti lični rekord odmah u prvoj trci. Zadovoljan sam i skokom udalj koji je prethodio trci, gde sam skočio 7.75m - rekao je Jovančević.

Milica Gardašević imala je svoje prvo takmičenje na otvorenom i zabeležila najdalji skok od 6.30 metara.

U Kruševcu je održan bacački miting: Bogdan Zdravković pobedio je u bacanju kugle daljinom od 18.46m, Veljko Nedeljković bio je drugi sa 17.62m.Na istom takmičenju je takmičila i Adriana Vilagoš koplje od 500 grama je ovaj put letelo na daljinu od  53.62 metra.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
14 Beograd