fbpx
Skip to main content
Srećko Lisinac

LISINAC OPTIMISTA PRED KVALIFIKACIJE: Sredni bloker Srbije izdvojio najveće rivale u Berlinu

Foto: MN Press
Poslednja šansa za Tokio.

Pred našom muškom odbojkaškom reprezentacijom je već na otvaranju 2020. godine ogroman izazov, sa kojim će pokušati da se izbore u Berlinu, na kvalifikacionom turniru za OI, koji je na programu od 5. do 10. januara. Evropski šampioni su u grupi B, sa Francuskom, Bugarskom i Holandijom, a u grupi A su Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka. Samo će pobednik turnira obezbediti olimpijsku vizu.

ORLOVI SE REVANŠIRALI FARAONIMA: Srbija savladala Egipat

ORLOVI SE REVANŠIRALI FARAONIMA: Srbija savladala Egipat

KAPITEN ZLATNE GENERACIJE IZ 2009. GODINE! Vanja Udovičić došao da podrži Delfine!

KAPITEN ZLATNE GENERACIJE IZ 2009. GODINE! Vanja Udovičić došao da podrži Delfine!

DELFINI POTOPILI BARAKUDE: Srbija PREGAZILA Hrvatsku u Beogradu

DELFINI POTOPILI BARAKUDE: Srbija PREGAZILA Hrvatsku u Beogradu

- Svi protivnici su jaki, ali možda bih izdvojio Francuze, Slovence i Nemce, koji igraju kod kuće - svestan je težine zadatka srednji bloker Srećko Lisinac.

- Ne smemo da zaboravimo ni Holanđane, imaju korektora koji je najbolji poenter italijanske lige. Bugari su uvek nezgodni. Prva utakmica protiv Francuske je veoma bitna. Moramo da se pripremimo i na to da, ako se desi da izgubimo, već drugu utakmicu moramo da pobedimo. Ne smemo posle prvog meča da se predajemo. Naravno, najbolje bi bilo kad bismo dobili sve tri u grupi.

Muška odbojkaška selekcija nije izborila vizu za Rio 2016, pa je zbog toga želja još veća.

- Propustili smo prošle OI i polako stižemo u ozbiljnije godine... Ne možemo da garantujemo da ćemo za četiri godine biti potpuno zdravstveno i fizički spremni da odemo na te sledeće. Do sad su učestvovali samo Atanasijević i Kovačević, mi ostali nismo. To bi nam bila kruna ove generacije i karijere. Imamo kvalitet da u Tokiju napravimo nešto, ali treba se prvo plasirati, to je najteži deo - zaključio je Lisinac.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Bjanka Buša

 

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd