fbpx
Skip to main content
Božidar Maljković

Maljković i Višacki na Skupštini ANOK-a na Kritu

Foto: MN Press
Prvi veliki međunarodni olimpijski forum od početka pandemije.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i generalni sekretar Ðorđe Višacki učestvuju u radu 25. Generalne skupštine Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK), koja se održava na grčkom ostrvu Krit. Kako je saopšteno iz OKS, ovaj događaj predstavlja najšire okupljanje olimpijske porodice koju čine najviši predstavnici nacionalnih olimpijskih komiteta iz celog sveta. Ovo je prvi veliki međunarodni olimpijski forum koji se održava od početka pandemije virusa Covid 19, a prisustvuju i predstavnici organizacionih komiteta prethodnih i narednih letnjih i zimskih olimpijskih igara, međunarodnih sportskih federacija i drugih najznačajnijih međunarodnih sportskih institucija.

MERIDIAN DAJE NAJVEĆE KVOTE NA PLANETI: Milan 2.10, Liverpul 2.40, Kristal Palas 2.00

MERIDIAN DAJE NAJVEĆE KVOTE NA PLANETI: Milan 2.10, Liverpul 2.40, Kristal Palas 2.00

ODLUKA DONETA TEŠKA SRCA: Zoran Gajić obrazložio smenu Slobodana Kovača

ODLUKA DONETA TEŠKA SRCA: Zoran Gajić obrazložio smenu Slobodana Kovača

SRBIJA IMA ŠAMPIONKU SVETA: Saida Bukvić četvrti put uzastopno POKORILA planetu!

SRBIJA IMA ŠAMPIONKU SVETA: Saida Bukvić četvrti put uzastopno POKORILA planetu!

Planirano je da na ovoj sednici, pored izveštaja organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Tokiju, budu prvi put predstavljena pravila održavanja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu u okolnostima aktuelne pandemijske situacije. Delegati iz celog sveta imaće priliku i da se izjasne o predloženim izmenama i dopunama statuta Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta, a takođe biće uručene i tradicionalne nagrade najuspešnijim sportistima i nacionalnim olimpijskim komitetima na prethodno održanim Igrama u Tokiju.

Milan ozbiljno napada titulu, u osam kola ima sedam pobeda, a večeras (20.45) ga čeka ozbiljan ispit na gostovanju Bolonji. Kvota na dvojku je 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bolonja - Milan.

 - Izuzetno je važno i dragoceno što se međunarodna olimpijska porodica konačno okupila da razmeni iskustva i ideje za dalji razvoj našeg pokreta. Bez obzira što je komunikacija elektronskim putem intenzivno održavana tokom trajanja pandemije očigledno je da je ljudima nedostajala mogućnost da u direktnoj komunikaciji razgovaraju o aktuelnostima olimpizma. Mi smo zadovoljni što ćemo imati prilike da obavimo veći broj sastanaka sa ljudima iz Međunarodnog olimpijskog komiteta na teme koje su važne za naš sport i naš olimpijski komitet - rekao je Maljković.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ana Semenovič bivša ruska klizačica

 

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd