fbpx
Skip to main content
Mozzart

Mozzartovi tereni kao odskočna daska za nove šampione

Foto: Promo
Ovog leta obnovljeno još četiri igrališta u sklopu čuvene akcije.

U zemlji sporta zvuk lopte se čuje u svakom naselju, a klinci ponavljaju onu mantru slavnih sportista – Hoće neko na basket? Odbojku? Fudbal? U svakom gradu postoje tereni koje je vreme pregazilo, a na njima su često urezani i prvi koraci proslavljenih sportista Srbije i bivše Jugoslavije. Od Subotice, preko Novog Sada, Beograda, Čačka, Niša, pa sve do Banja Luke i Bileće, kompanija Mozzart obnovila je čak 89 igrališta u sklopu projekta „Sto terena za jednu igru“.

Ovog leta otvoreni su tereni u Grockoj (posvećen Ivanu Pauniću), Kragujevcu (Raško Katić) i banjalučkom naselju Borik (Slađana Golić), a jedan od najvećih poduhvata od početka čuvene društveno odgovorne akcije bila je rekonstrukcija igrališta na kome je odrasla Tijana Bošković. U Bileći je napravljen multifunkcionalni teren, na kome je organizovan i doček najbolje odbojkašice sveta posle olimpijske bronze u Tokiju i evropskog srebra u Beogradu.

- Teren je predivan, sigurna sam da će na njemu ponići novi šampioni. Hvala svima koji su pomogli da se ovaj teren rekonstruiše, svim volonterima koji su pružili svoj doprinos, kao i kompaniji Mozzart bez koje ovo ne bi bilo moguće. Volela bi da ovaj teren čuvamo što je bolje moguće. Mozzartova akcija je predivna, drago mi je što sam baš ja prva odbojkašica koja je dobila igralište u okviru nje - rekla je Bošković.

Mozzart
Mozzart
Foto: Promo

Zasad je renovirano 89 igrališta koja nose imena slavnih igrača i čitavih generacija. Oni su ispisivali zlatne strane ovog sporta, a Mozzart sad udara plavi pečat tamo gde su asovi pravili prve korake. I ostavlja ih u amanet nekom novom Kićanoviću, Moki, Rebrači, Paspalju, novim zlatnim momcima sa Želova, iz novobeogradskih blokova, sa Dorćola…

Mozzart
Mozzart
Foto: Promo

Plavo-bela podloga, odskočna daska za nove šampionate, uskoro će zasijati i u drugim gradovima širom Srbije i Republike Srpske.

- Cilj akcije “Sto terena za jednu igru“ je da mlade vrati pravim sportskim vrednostima, da se druže i bave sportom, profesionalno ili rekreativno. Upravo na ovakvim terenima su širom Srbije i Republike Srpske stasavala velika košarkaška imena, ali i legende iz drugih sportova, a obnovom se pruža prilika nekim novim klincima da krenu stopama šampiona. Oni često ističu da im je teren jedan od najvećih trofeja u karijeri. Ovog leta smo u velikom stilu nastavlili akciju, ne bih da otkrivam još gradove i imena, ali mogu da kažem da ćemo širom Srbije nastaviti našu društveno odgovornu misiju i ulaganje u sportsku infrastrukturu - naglasio je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd