fbpx
Skip to main content
Zoran Terzić

NE TREBA TROŠITI REČI KOLIKO JE TEŠKO: Prve reči Terzića po odlasku sa kormila Srbije posle dve decenije

Foto: MN Press
Karijera za ponos.

Doskorašnji selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić izjavio je da nije bilo lako da donese odluku da napusti nacionalni tim posle 20 godina. Terziću je istekao ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije i obe strane su se sporazumno dogovorile da se saradnja ne nastavi.

Zoran Terzić više nije selektor Srbije

Zoran Terzić više nije selektor Srbije

EUFORIJA U SRPSKOJ REPREZENTACIJI: Biser svetskog rukometa dolazi u Mađarsku i igraće protiv Francuske

EUFORIJA U SRPSKOJ REPREZENTACIJI: Biser svetskog rukometa dolazi u Mađarsku i igraće protiv Francuske

LAJOVIĆA ZNAMO KAO MIRNOG MOMKA: Sad se ozbiljno naljutio i prozvao VELIKE TENISERE jer nisu podržali Novaka

LAJOVIĆA ZNAMO KAO MIRNOG MOMKA: Sad se ozbiljno naljutio i prozvao VELIKE TENISERE jer nisu podržali Novaka

- Nekako smo svi bili svesni da će doći taj momenat kada ću ja prestati da budem selektor, i ja i ljudi iz Saveza i igračice. Desilo se da na taj jubilej na 20 godina rada u reperzentaciji dođe do toga više nisam trener reprezentacije. Dugujem ogromnu zahvalnost za ovaj period svim igračicama, a bilo ih je mnogo, koje su učestovale u ovoj našoj lepoj priči svih 20 godina, svim mojim saradnicima bez kojih ne bismo mogli da napravimo rezultate, kao i Savezu, koji je uvek stajao iza nas i pomogao da osvarimo sve ovo - rekao je Terzić u izjavi za Odbojkaški savez Srbije.

Terzić je na mestu prvog trenera ženske seniorske reprezentacije Srbije bio od maja 2002. godine, sa kojom je osvojio 20 medalja na najvećim odbojkaškim takmičenjima.

- Ne treba trošiti reči koliko je teško. Posle 20 godina ne može da bude lako da se donese jedna takva odluka. U nekom razgovoru sa čelim ljudima Saveza i neke moje dalje motivacije, energije i svega drugog, takav je dogovor bio da prestanem da radim ovaj posao, da odmorim od naše reprezentacije neko vreme. Definiitno da ja tu repereznataciju osećam kao svoju svih ovih 20 godina. Tako će biti i u narednom periodu, do kraja života, drugu zemlju nemam i u svakom smislu u svakom momentu ću biti na raspolganju za bilo koju vrstu pomoći, da li nju tražio novi trener ili Savez - rekao je najtrofejniji srpski odbojkaški stručnjak.

Terzić je istakao da je da će OSS naći pravo i najbolje rešenje za poziciju prvog trenera.

- Imamo respektabilnu ekipu koja u narednom periodu može da zadrži kontinuitet rezultata, čak možda i da ga poboljša. To je skup devojaka koje su navikle da pobeđuju, koje žele da igraju svim srcem za reperezentaciju, to je ono što nas je vodilo ka uspesima. Puno sreće, sve najbolje želim mom nasledniku i ekipi. Još jednom, uvek ću biti tu za bilo koju vrstu pomoći, sa srećom - zaključio je Terzić.

Najnovije vesti iz sporta pročitajte OVDE.

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd