fbpx
Skip to main content
Mihael Šumaher

ON NEĆE BITI ISTI: Vest o Šumaheru koja OTKRIVA mnoge stvari! Evo šta će se desiti sa njim...

Foto: Profimedia
Jedan od najboljih vozača Formule 1 u istoriji ovog sporta.

Jedan od najboljih vozača Formule 1 u istoriji ovog sporta nemac Mihael Šumaher, 29. decembra 2013. godine na skijanju u francuskim Alpama doživeo starvičnu nesreću kada je udario u stenu. Od tada nalazi se u komi, dva putaje  operisan, a skoro pola godine je proveo u indukovanoj komi. U septembru prošle godine je tajno primljen u bolnicu „Žorž Pompidu“ u Parizu gde se podvrgao operaciji matičnim ćelijama. Prof. dr sc. med. Branko Đurović, pomoćnik direktora Klinike za neurohirurgiju Urgentnog centra u Beogradu, otkrio je neke nove detalje u intevjuu za "Blic ženu" oko zdravstvenog stanja nemačkog vozača.

DEVET CIFARA JE U PITANJU: Hamilton dobio ponudu iz snova

DEVET CIFARA JE U PITANJU: Hamilton dobio ponudu iz snova

LOVA DO KROVA: Evo koliko je MILIONA zaradio Mekgregor za 40 sekundi borbe sa Kaubojem!

LOVA DO KROVA: Evo koliko je MILIONA zaradio Mekgregor za 40 sekundi borbe sa Kaubojem!

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI: Bekam mora u ZATVOR! Se*sualno UZNEMIRAVAO policajku!

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI: Bekam mora u ZATVOR! Se*sualno UZNEMIRAVAO policajku!

- Povrede mozga uvek izazivaju fizičke i psihičke promene organizma i te promene se od onih najblažih do najekstremnijih, poput gubitka sposobnosti kretanja i govora. U izuzetnom malom broju slučajeva pacijent se nakon traume u potpunosti oporavi. Čak i kod onih pacijenata kod kojih nakon povreda nema odstupanja u ponašanju, uz pomoć fine dijagnostike, registruju se određene anomalije na mozgu. Bilo kakva povreda mozga da je u pitanju ne možete da je obrišete gumicom. I kod pacijenata kod kojih nema izraženijih fizičkih i psihičkih promena javljaju se posledice, poput glavobolja i raznih neuroloških ispada, a kakve će posledice biti zavisi od stepena povreda i individulanih predispozicija pacijenata- rekao je Branko Đurović.

Mihael Šumaher
Foto: Profimedia

Doktor napominje da u slučaju Mihalea Šumahera javnosti nedostaju brojne informacije o njegovom zdravstenom stanju, ali da sve pomenuto načelno važi za svaku povredu mozga.

- Promene se nakon svake akutne povrede uočavaju, odnosno obejktiviziraju preko visokosofisticiranih dijagnostičkih metoda, poput magnetne rezonance i evociranog pamćenja. Ovakva dijagnostika nije postojalapre 15, 20 godina, a danas je u najvećoj meri dostupna i u našoj zemlji- zaključio je Đurović.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
7 Beograd