fbpx
Skip to main content
Olimpijske igre Tokio 2020

NOVI PROBLEMI: U strahu od korone volonteri odustaju od rada na OI

Foto: Profimedia
Još 50 dana do početka Igara.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju suočavaju se sa odustajanjem velikog broja volontera, uplašenih pandemijom korona virusa.Do početka igara ostalo je 50 dana, a ukupan broj volontera koji je odustao procenjuje se na od 10.000 do 80.000.

Planirano je da se mali broj volontera vakciniše protiv korona virusa, jer neće biti u direktnom kontaktu sa sportistima.

HAŠIMOTO:Olimpijske igre će se održati 100 odsto

HAŠIMOTO:Olimpijske igre će se održati 100 odsto

Beogradski maraton u nedelju pod sloganom "Bez barijera"

Beogradski maraton u nedelju pod sloganom "Bez barijera"

OVO SE DUGO NIJE DESILO: Srbija će u Tokiju imati štafetu

OVO SE DUGO NIJE DESILO: Srbija će u Tokiju imati štafetu

Ukupno je u Japanu do sada vakcinisano samo do tri odsto stanovništva, dok Međunarodni olimpijski komitet (MOK) očekuje da 80 odsto učesnika i stanovnika olimpijskog sela bude vakcinisano.

Nismo utvrdili pojedinačne razloge. Pored zabrinutosti zbog infekcije korona virusom, neki su odustali jer su shvatili da će biti teško stalno se testirati nakon smena, kao i zbog promena u načinu življena sa svojim najbližima - saopštili su organizatori.

Sami organizatori odbacuju mogućnost da se Igre odlože, dok je domaća javnost i dalje u velikoj meri protiv održavanaja takmičenja.

Volonteri su ključna radna snaga na Olimpijskim igrama, a procenjuje se da organizatori na ime njihovih usluga uštede više miliona dolara.

Studija urađena o dobrovoljcima na Igrama u Sidneju 2000. godine, pokazala je da je 40.000 volontera uštedelo organizatorima trošak od 60 miliona dolara.

Kvalifikacije za Mundijal u Južnoj Americi biće veoma uzbudljive do kraja, a večeras (02.00) igra se jedan od derbija - Argentina čeka Čile koji je veliki dužnik Gaučosa pošto ih je često pobeđivao u važnim utakmicama poslednjih godina. Sada je kvota na keca 1,57. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Argentina - Čile.

Za održavanje Igara u Tokiju potrošeno će biti 15,4 milijarde dolara, a čak 8,7 miliona dolara dolazi iz javnih izvora finansiranja, dok MOK učestvuje sa 1,5 milijardi dolara.

Takmičenje u Tokiju  počinje 23. jula, a završava se 8. avgusta.

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd