fbpx
Skip to main content
Entoni Džošua

OBRISAO PATOS SA NJIM: Spektakularna borba Džošue i Puleva završena u 9. rundi! NOKAUT za pamćenje (VIDEO)

Foto: Reuters
Poznat šampion teške kategorije.

Entoni Džošua je novi-stari šampion teške kategorije. Britanac je odbranio titule protiv Kubrata Puleva, u nekoliko verzija, nokautiravši Bugarina u 9. rundi!

TUŽAN DAN ZA RUKOMET: Preminuo Željko Seleš

TUŽAN DAN ZA RUKOMET: Preminuo Željko Seleš

DIRLJIV KRAJ KARIJERE: Davor Štefanek se borio POSLEDNJI put (VIDEO)

DIRLJIV KRAJ KARIJERE: Davor Štefanek se borio POSLEDNJI put (VIDEO)

HRVATICE DOŽIVELE POTPUNI BRODOLOM: Poraz od 11 RAZLIKE!

HRVATICE DOŽIVELE POTPUNI BRODOLOM: Poraz od 11 RAZLIKE!

Prvi put otkako je "uništio" Endija Ruiza iz Meksika, Džošua je ušao u ring i posle gotovo godinu da meča iz Saudijske Arabije, pokazao da i dalje ima "dinamit" u pesnicama.

Posle sporog starta, Džošua je "uništavao" Puleva, naročito u trećoj rundi kada ga je čak dva puta slao "na patos", pa je sudija morao da broji Bugarinu.

Pulev se, međutim, digao, uzvratio je Britancu u nastavku borbe, i u nekoliko puta ga uzdrmao. I pored toga, Džošua je čuvao prednost, precizno udarao i gurao Puleva ka "patosu".

Razaračkom desnicom, Entoni je u 9. rundi konačno zadao poslednji udarac Pulevu, poslavši ga u "carstvo snova", i na taj način odbranio šampionske titule u teškoj kategoriji.

- Jesam li najbolji na svetu? Mislim da sam najbolja verzija sebe i to je jedino bitno. Spreman sam za sledeću borbu i ako će to biti ona s Fjurijem neka bude. Svima želim srećan Božić - rekao je Entoni Džošua odmah posle borbe, dok je slavio u ringu.

Na taj način, Britanac je samo najavio veliki spktakl koji predstoji u narednoj godini, a to je dugo čekani okršaj sa "kraljem Cigana".

Ujedno, Džošua je trijumfom nad Bugarinom stigao do 24. pobede u profesionalnoj karijeri, dok je neverovatne 22 rešio nokautom.

Jedini poraz u blistavoj karijeri bio je onaj senzacionalni protiv Endija Ruiza u Njujorku u junu 2019. godine, s tim da mu je uzvratio pet meseci kasnije pobedom u Saudijskoj Arabiji.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Andrea Sahara, izabranica boksera Kubrata Puleva.

 

 

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
3 Beograd