fbpx
Skip to main content
Osoblje ZC Vranje sa novom medicinskom opremom, donacijom Mozzarta

Od Mozzarta još 10.000 evra pomoći za bolnice

Foto: Mozzart
Ova suma iskorisćena je za finansijsku pomoć i nabavku medicinskih aparata za bolnice u Vranju, Užicu i Kragujevcu.

Prvi deo iz novog paketa pomoći za bolnice u iznosu od 10.000 evra koji stiže od Mozzarta, regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, upućen je u Zdravstveni centar Vranje za nabavku manometara. Ovi aparati koriste se za podešavanje protoka kiseonika i neophodni su u borbi protiv kovida.

- U ime svih pacijenata i bolesnika, zaposlenih u Zdravstvenom centru Vranje, kao i u svoje lično ime, zahvaljujem se na humanom gestu i doniranoj opremi u vidu 15 manometara. U ZC Vranje borba sa kovidom 19 neprestano i sa nesmanjenim intenzitetom traje od početka marta - izjavila je dr Ljiljana Antić, v.d. direktora Zdravstvenog centra Vranje.

Broj obolelih od virusa korona u ovom gradu na jugu Srbije povećava se iz dana u dan, dok lekari i medicinsko osoblje ulažu nadljudske napore brinući o njima i njihovom zdravlju.

Osoblje ZC Vranje sa novom medicinskom opremom, donacijom Mozzarta
Osoblje ZC Vranje sa novom medicinskom opremom, donacijom Mozzarta
Foto: Mozzart

- Donacija će nam pomoći da stvorimo neophodno bolje uslove za naše pacijente, ali i za zaposlene. Briga o najranjivijima i najslabijima je prioritet svakog zdravog i prosperitetnog društva, a to upravo dokazuje i Mozzartova odluka i namera doniranja kao i humanost koju je Mozzart iskazao i ovom prilikom - dodala je drAntić.

Iz Mozzarta poručuju da će sa društveno odgovornim radom nastaviti bez obzira na okolnosti koje je epidemija stvorila za njihovo poslovanje.

- Kompanija Mozzart je u prethodnom periodu za borbu protiv virusa korona izdvojila više od 400.000 evra, prilagodili smo svoju organizaciju poslovanja svim bezbednosnim merama, a za direktnu pomoć bolnicama izdvojili smo više od 110.000 evra. Nastojaćemo da pomognemo što više možemo, posebno bolnicama koje su u gradovima gde su žarišta epidemije. Nadamo se da ćemo donacijama doprineti borbi hrabrih lekara i svog medicinskog osoblja i bar malo im olakšati rad i lečenje pacijenata - poručio je Borjan Popović, direktor Sektora korporativnih komunikacija u kompaniji Mozzart.

Borbasavirusom korona u Srbiji idalje traje, pa nadležni apeluju na preduzimanje svih preventivnih mera – nošenje maske, socijalnu distancu i redovnu higijenu ruku.

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd