Utorak 19. mar 2024.
Nikola Grbić

ODBOJKAŠI POČELI PRIPREME: Grbić pozvao DEBITANTA! (FOTO)

Foto: MN Press
Reprezentativce Srbije očekuje učešće u Ligi Nacija.

Odbojkaška reprezentacija Srbije okupila se u Kovilovu i počela pripreme za takmičenje u Ligi Nacija. Selektor Nikola Grbić objavio je spisak od 32 igrača na koje računa, ali se na prvoj prozivci koju su obavili Grbićevi pomoćnici Nedžad Osmankač i Duško Nikolić, pojavilo 14 kandidata za nacionalni dres.

LIGA NACIJA: Nikola Grbić odredio spisak za pripreme

KRAJ POSLE 13 TROFEJNIH GODINA: Stanković završio reprezentativnu karijeru (FOTO)

Odbojkaška reprezentacija Srbije
odbojkaška reprezentacija Srbije na okupljanju
ossrb.org

LIGA NACIJA: Terzić objavio spisak odbojkašica

Novo ime na spisku je Vuk Todorović, tehničar šampiona Srbije Vojvodine iz Novog Sada, koga je Nikola Grbić pozvao na pripreme, pošto se Aleksa Batak nalazi na prirpemama juniorske selekcije.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić pozdravio je okupljene reprezentativce, u društvo novinara FIVB-a Konstantinosa Dimarasa.

Orlovi prvi meč u premijernom izdanju Lige nacija 2018. igraju protiv Brazila u Kraljevu. Duel prvog kola 4. grupe prvog vikenda sa Selesaom na programu je 25. maja (petak, 20) u novoj Hali sportova.

Dan kasnije, u drugoj rundi, Srbija će igrati protiv Nemačke (19), dok je u poslednjem trećem kolu, 27. maja rival Italija (19). Svi mečevi igraće se od petka do nedelje.

U okviru drugog vikenda (1-3. jun), Srbija će gostovati u Areni Armejec, u Sofiji, (5. grupa), a rivali će joj pored domaćina Bugarske, biti Rusija i Australija.

Od 8. do 10. juna na programu je treći vikend, a Orlovi će igrati u 12. grupi, u Eks on Provansu u Francuskoj, sa domaćinom, Argentinom i Korejom.

Četvrti vikend, od 15. do 17. juna, donosi mečeve u Sirs Centru u Hofman Estejtsu (SAD), protiv Irana i Poljske. I na kraju, poslednji peti vikend rezervisan je za duele protiv Kine, domaćina Japana i Kanade (22-24. juna), u Đijangmenu.

Finalni turnir se igra od 4. do 8. jula na fudbalskom stadionu Pjer Moroa u Lilu, u Francuskoj, gde je odigrano i finale Dejvis kupa u tenisu. Osim Trikolora, plasman na Fajnal-siks će izboriti pet najuspešnijih selekcija sa ukupne tabele, posle 15 odigranih utakmica.

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd