fbpx
Skip to main content
Streljaštvo

ODREĐEN SASTAV REPREZENTACIJE ZA EP: Srbija sa 24 strelca u Osijeku

Foto: MN Press
Poslednje kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre.

Stručni štab reprezentacije Srbije odredio je konačan sastav nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo u svim streljačkim disciplinama, koje će biti održano u Osijeku od 20.maja do 1. juna. Kako je saopštio Streljački savez Srbije (SSS), sportski direktor Saveza Dragan Marković je, na osnovu predloga selektora Dragana Donevića i Jelene Arunović, danas objavio spisak učesnika i Srbiju će u Osijeku predstavljati 24 strelaca - 13 seniora i 11 juniora, a na spisku rezervi su dve takmičarke. Većina seniorskih reprezentativaca i dvoje juniora će startovati u po dve ili tri discipline, ostali u po jednoj. Sastavi miks timova u svim disciplinama još nisu određeni. Mešoviti parovi će biti sastavljeni pred samo takmičenje. Šampionat u Osijeku je poslednje kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre.

POČELO EP U MAĐARSKOJ: Srbija u Budimpešti sa 12 plivača

POČELO EP U MAĐARSKOJ: Srbija u Budimpešti sa 12 plivača

ŽURI IM SE: Hamilton i Mercedes potpisuju novi ugovor pre letnje pauze

ŽURI IM SE: Hamilton i Mercedes potpisuju novi ugovor pre letnje pauze

ISTRAŽIVANJE SA LOŠIM REZULTATIMA: Čak 59 odsto Japanaca za otkazivanje OI

ISTRAŽIVANJE SA LOŠIM REZULTATIMA: Čak 59 odsto Japanaca za otkazivanje OI

U pet seniorskih olimpijskih disciplina (vazdušni pištolj muškarci i žene, MK puška trostav muškarci i žene i MK sport pištolj žene) deliće se po jedna kvota, dok su u oba takmičenja vazdušnom puškom na raspolaganju po dve kvote. Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije Dragan Marković rekao je da je glavni cilj seniorske reprezentacije u Osijeku osvajanje jedne do dve olimpijske kvote i, kao i uvek, napad na medalje.

 - Nekoliko naših strelaca, među kojima su Milenko Sebić, Lazar Kovačević, Duško Petrov, Dimitrije Grgić, Teodora Vukojević, bi mogli da uđu u borbu za olimpijske vize. Smatram da imamo šanse za tri - četiri medalje, kako u pojedinačnoj, tako i u ekipnoj konkurenciji. Ekipna nadmetanja će biti održana po novom formatu, a verujem da će se naši strelci u tome dobro snaći. Uslovi za takmičenje su nam poznati, nedavno smo u Osijeku učestvovali na međunarodnom turniru, a potom ostali i nekoliko dana na pripremama. Poslednji pokazatelji govore da su naši strelci u dobroj formi - rekao je Marković.

TRANSFER IZ REDOVA VELIKOG RIVALA: Maja Ognjenović u tandemu sa Tijanom Bošković

TRANSFER IZ REDOVA VELIKOG RIVALA: Maja Ognjenović u tandemu sa Tijanom Bošković

Seniori, puška - vazdušna puška i malokalibarska puška (trostav 3 puta 40 i MK puška ležeći): Milutin Stefanović („Čika Mata"), Milenko Sebić (Novi Sad 1790). Samo vazdušna puška: Lazar Kovačević (Jagodina 92). Samo malokalibarska puška (trostav i ležeći stav):Stevan Pletikosić („Čika Mata"). Seniorke, puška - Vazdušna puška i MK puška trostav: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Teodora Vukojević („Čika Mata"). Rezerva za MK pušku trostav: Ivana Marić (Policajac). Seniori, pištolj - vazdušni i MK pištolj: Damir Mikec (Policajac), Dimitrije Grgić (Akademac), Duško Petrov (Kikinda). Seniorke, pištolj - Vazdušni i MK sport pištolj: Zorana Arunović (Olimpik 011), Jasmina Milovanović (Akademac). Vazdušni pištolj: Brankica Zarić (Novi Sad 1790). Rezerva za vazdušni pištolj: Jelena Tomić (Kikinda).

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ana Semenovič bivša ruska klizačica

 

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD euro2020

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd