fbpx
Skip to main content
Jusein Bolt

OKREĆE SE FUDBALU: Jusein Bolt odabrao klub za koji će igrati (FOTO)

Foto: Profimedia
Čuveni atletičar rešio da postane fudbaler.

Jusein Bolt, atletičar sa Jamajke odlučio je da postane fudbaler. On je odmah našao i klub za koji će nastupati. U pitanju je Borusija iz Dortmunda. Bolt je nedavno u intervjuu za Gardijan rekao da je razgovarao sa "nekim ljudima", oko prelaska iz atletike u fudbal.

Izvršni direktor Borusije iz Dortmunda Hans Joahim Vacke potvrdio je da će devetostruki olimpijski šampion Jusein Bolt trenirati sa fudbalerima te ekipe, ali je odbacio spekulacije da će potpisati ugovor sa klubom.

- Nije šala da će Bolt trenirati sa nama u nekom trenutku. Odluka je doneta još ranije. Direktor Pume Bjorn Gulden, koji je i član uprave Borusije Dortmund, rekao mi je pre nekog vremena da ga je Jusein pitao da trenira sa nama. Odmah sam rekao da to neće biti problem, a ni trener Tomas Tuhel nema ništa protiv - rekao je Vacke.

On je dodao da će Bolt trenirati sa ekipom kada ne bude imala gust raspored takmičenja.

- Naravno, neće nam se priključiti kada budemo igrali dve utakmice u nedelju dana, već verovatno kada se stvari malo stišaju. Takođe, i igrači to žele. Ne moramo da pričamo o ugovoru, ali smo polaskani što Bolt želi da trenira sa nama. To je velika čast - zaključio je Vacke.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd