Skip to main content
Petar Nenadić

SADA JE DEFINITIVNO KRAJ: Petar Nenadić se oprostio od reprezentacije

Foto: Profimedia
Jedan od najtalentovanijih u istoriji rukometa.

Najbolji rukometaš Evrope za 2019. i jedan od najtelentovanijih igrača u istoriji, Petar Nenadić završio je reprezentativnu karijeru. Za selekciju Srbije je na 78 utakmica postigao 213 golova.

Osvojio  je zlato na Mediteranskim igrama 2009, a najveći uspeh je srebro sa Šampiona Evrope 2012. u Beogradu.

VELIKI NAPREDAK SRPSKOG SPORTA: Rekordan broj medalja, najuspešniji rezultati u istoriji I TO NIJE SVE

VELIKI NAPREDAK SRPSKOG SPORTA: Rekordan broj medalja, najuspešniji rezultati u istoriji I TO NIJE SVE

SRBIJA JE OVO ČEKALA: Novak se večeras obraća naciji

SRBIJA JE OVO ČEKALA: Novak se večeras obraća naciji

UŽASNO SE OSEĆAM: Nevena Ignjatović utučena posle nastupa u Pekingu

UŽASNO SE OSEĆAM: Nevena Ignjatović utučena posle nastupa u Pekingu

- Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, posle višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru. Ova odluka je bila najteža, ali znam da je i ispravna.

Bilo je mnogo lepih trenutaka, radovali smo se nebrojano puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana. Mnogo je bilo smeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvek izlazili jači.

Ne postoji nijedan konkretan razlog za moju odluku, osetio sam da je ovo pravo vreme za povlačenje, vreme je da mesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smatram da je to moja obaveza.

Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenrea na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače, oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet posle dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspehe.

Uvek ću i svim srcem, gde god bio, navijati za reprezentaciju, za moje Orlove, prijatelje, braću... Srbija je moja zemlja, taj najsvetiliji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generavije.

Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta - navodi se u saopštenju Petra Nenadića dostavljenom redakciji B92.net.

Nenadić ima 35 godina, a u klupskoj karijeru koju je počeo u Crvenoj zvezdi igrao je još za Algesiras, Barselonu, Segedin, Holstebro, Vislu Plok, Fikse Berlin, a trenutno je član mađarskog Vesprema.

 

Najnovije vesti iz sporta pročitajte OVDE

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska kik bokserka Staša Veić.

 

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
30 Beograd