fbpx
Skip to main content
Rođendan Olimpijskog komiteta Srbije

PISMO POHVALE: Bah čestitao Vladi Srbije i Olimpijskom komitetu Srbije

Tanjug/​Rade Prelić
Zadovoljstvo.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah pohvalio je Olimpijski komitet Srbije (OKS) i Vladu Srbije zbog načina na koji se bore sa izazovima koje je donela pandemija korona virusa.

SREĆNIK IZ KRAGUJEVCA: Evo kako je Darko za nekoliko minuta uspeo da osvoji POLA MILIONA!

SREĆNIK IZ KRAGUJEVCA: Evo kako je Darko za nekoliko minuta uspeo da osvoji POLA MILIONA!

BOROVČANIN U BOLNICI ZBOG KORONE: Predsednik bokserskog saveza na kiseoniku!

BOROVČANIN U BOLNICI ZBOG KORONE: Predsednik bokserskog saveza na kiseoniku!

ORLOVI DOBIJAJU NOVOG RIVALA: Novi Zeland odustao od kvalifikacija za OI!

ORLOVI DOBIJAJU NOVOG RIVALA: Novi Zeland odustao od kvalifikacija za OI!

RUSI SE DIVE SRBINU: Od Putinove čestitke Đokoviću sve grmi – susret na plaži koji je oduševio Novaka

RUSI SE DIVE SRBINU: Od Putinove čestitke Đokoviću sve grmi – susret na plaži koji je oduševio Novaka

Kako je saopštio OKS, na njegovu adresu pristiglo je pismo predsednika MOK-a Tomasa Baha adresirano na predsednika OKS-a Božidara Maljkovića i ministra omladine i sporta Vanju Udovičića, u kojem se izražava poštovanje za način na koji se Vlada Srbije zajedno za Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta nosi sa izazovima koje je donela pandemija virusa korona.

Kako se navodi, prvi čovek MOK-a sa pažnjom je pratio situaciju u Srbiji i zdušno pozdravio napore Olimpijskog komiteta Srbije da vakcinacijom sportista doprinese zdravlju i sigurnosti celokupnog stanovništva u Srbiji.

- Dragi prijatelji, prihvatite moje najiskrenije čestitke zbog načina na koji se srpski narod nosi sa trenutnom pandemijom koja vlada u celom svetu. Srpska Vlada je učinila ogromne napore kako bi zaštitila zdravlje svih njenih građana u ovom izazovnom momentu. Srbija može da bude ponosna na to što je prema broju vakcinisanih građana kotirana kao jedna od najuspešnijih zemalja - istakao je Bah na početku pisma.

Ajntraht u strašnoj seriji od pet pobeda, zaključno s onom protiv Bajerna. A dvojka u Bremenu (20.30) mami sa kvotom 1,93. Pogledajte i ostale Mozzart kvote za meč Verder – Ajntraht. 

U svetlu priprema za Olimpijske igre, a u skladu sa aktuelnom pandemijskom situacijom vezano za infekciju Covid 19, Olimpijski komitet Srbije je formirao Radnu grupu za praćenje svih aspekata infekcije na sportiste i članove Misije koja je održala i predavanje svim sportistima i članovima sportskih saveza o važnosti imunizacije putem vakcinacije.

- Poštujući preporuke Vlade Srbije, olimpijski tim Srbije započeo je vakcinaciju sportista i stručnog osoblja i to je vest koja me je veoma obradovala. Kako su sportisti oduvek ambasadori zdravog načina života i pozitivni uzori, veoma je bitna poruka koju u javnost poslao Olimpijski komitet Srbije zajedno sa vrhunskim sportistima - istakao je predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta.

- Olimpijski komitet Srbije je zajedno sa Vladom Srbije na ovaj način dao veliku podršku našim naporima da u Tokiju održimo sigurne i bezbedne Olimpijske igre za sve učesnike. Proces imunizacije i vakcinacije srpskih sportista je velika podrška kompletnom olimpijskom pokretu i našim japanskim domaćinima. Zbog svega toga, radujemo se predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju i nadamo se da će one biti svetlo na kraju tunela u kojem se kompletno čovečanstvo trenutno nalazi. Želimo olimpijskom timu Srbije svu sreću u pripremama Tokio - piše na kraju pisma koje je potpisao Bah.

Iako nastup na Olimpijskim igrama neće biti uslovljen vakcinisanjem sportista, ipak je poželjno i važno da ovu mogućnost iskoriste svi sportisti.

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
10 Beograd