Utorak 19. mar 2024.
Pit Vuković

JEDAN OD NAJVEĆIH BEJZBOL IGRAČA JE SRBIN: Vučkovića znate i iz čuvenog filma, a poznat je po DIVLJEM PONAŠANJU na terenu! Legenda (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/ Hooking Foul
Svetski, a naš.

Piter Vučković, jedan od najvećih igrača u istoriji američkog bejzbola, takođe glumac iz filma "Prva liga", poreklom je Srbin i ima vrlo interesantnu priču iza sebe.

PROCURILO: Habib pobedio Gejdžija sa SLOMLJENIM stopalom (FOTO)

PROCURILO: Habib pobedio Gejdžija sa SLOMLJENIM stopalom (FOTO)

HRVAT ODUŠEVLJEN: Zvao me je Savić, igraću za Srbiju

HRVAT ODUŠEVLJEN: Zvao me je Savić, igraću za Srbiju

FERŠTAPEN NA STUBU SRAMA: Uvreda koju će mu teško OPROSTITI (VIDEO)

FERŠTAPEN NA STUBU SRAMA: Uvreda koju će mu teško OPROSTITI (VIDEO)

Vučković je rođen na današnji dan 1952. godine. Srpskog je porekla od oca Laza i majke Bosiljke, rođen u Pensilvaniji i kao dvogodišnje dete je preživeo tumor, u mladosti i tešku saobraćajnu nesreću, imao još nekoliko susreta sa smrću i pravo je čudo što je sve to preživeo. Ipak jeste i uspeo je da postane legenda bejzbola, 1982. je čak izabran za najboljeg pičera Amerike i u nekoliko klubova je ostavio veoma dubok trag.

Još interesantnije od toga je što je bio apsolutni miljenik navijača širom SAD-a, smatran je najharizmatičnijim igračem svog vremena, kao i najbizarnijim, a jedna od odlika mu je bio ekstremni takmičarski duh, imao je običaj da se vrpolji, trza, bacaka u toku udaraca, da se plazi protivniku ili da urla u pokušaju da ga zbuni. Da je Srbin dokazivali su i brkovi koje je nosio i koji su mu bili zaštitni znak, a takođe je pljuvao sebi u rukavice pred svaki udarac. Pravo "naški".

Marko Nikolić večeras (18.55) s Lokomotivom udara na šampiona Evrope i u ovom trenutku najbolju fudbalsku ekipu na svetu Bajern. Čeka vrlo težak posao Moskovljane, što pokazuju i kvote - dvojka je 1,18, a kec čak 13. Kombinazzija 2&3+ nosi kvotu 1,33. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Lokomotiva - Bajern.

Čuvena komedija "Prva liga" sa Tomom Berindžerom, Čarlijem Šinom i Veslijem Snajpsom je Vučkoviću došla po završetku sportske karijere i baš je odličan u svojoj ulozi negativca. U jednoj sceni mu je bilo dozvoljeno da improvizuje i tada je imao repliku koja je verovatno najbolja u celom filmu. Stajao je pored Berindžera i reditelj Dejvid Vord mu je rekao da izgovori neku uvredu koja se inače može čuti među protivničkim igračima u bejzbolu. "Kako su ti žena i moja deca?" bio je njegov odabir, što je ispalo fantastično.

U kasnijim godinama je radio i kao trener, imao uspeha i na tom polju, a danas još uvek radi kao profesionalni skaut za ekipu Arizone. U karijeri je nastupao za Čikago, Toronto, Sent Luis i Milvoki.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd