fbpx
Skip to main content
Olimpijske igre Tokio 2020.

PREDATA PETICIJA: Otkažite Olimpijske igre u Tokiju (FOTO)

Foto: Profimedia
Život ili ceremonija, pitanje je sad.

Antiolimpijski aktivisti podneli su danas peticiju kojom pozivaju na otkazivanje Igara u Tokiju pošto se situacija sa pandemijom korona virusa u Japanu pogoršava i vlasti se spremaju da prošire na dodatne oblasti vanredno stanje koje je na snazi u jednom delu zemlje.

MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ: Puna podrška sportistima pred Olimpijske i Paraolimpijske igre

MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ: Puna podrška sportistima pred Olimpijske i Paraolimpijske igre

ŠTA ĆE BITI SA OLIMPIJSKIM IGRAMA? U 40 gradova Japana ne žele da ugoste olimpijce

ŠTA ĆE BITI SA OLIMPIJSKIM IGRAMA? U 40 gradova Japana ne žele da ugoste olimpijce

ZA SADA BEZ NOVIH VIZA: Neuspesi u finalima srpskih kajakaša i kajakašica

ZA SADA BEZ NOVIH VIZA: Neuspesi u finalima srpskih kajakaša i kajakašica

Više od 352.000 ljudi je potpisalo onlajn peticiju pod nazivom “Otkaži Olimpijske igre u Tokiju da bismo zaštitili naše živote” koju je početkom maja pokrenuo Kendži Ucunomija, advokat i bivši kandidat za guvernera Tokija.

Brzina sakupljanja potpisa “odražava javno mnjenje” pošto ankete pokazuju da se od 60 do 70 odsto stanovništva protivi održavanju Igara ovog leta, rekao je on.

– Postavlja se pitanje čemu dajemo prioritet – životu ili ceremoniji i događaju koji se zove Olimpijske igre – rekao je Ucunomija.

Peticijom je pozvao guvernerku Tokija Jurike Koike da zatraži od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da otkaže Igre.

– MOK ima pravo da donese odluku o tome da li će otkazati Igre ili ne, ali Tokio kao grad domaćin treba da pozove MOK da ih otkaže – rekao je on.

Ubedljivo poslednji tim Superlige Bačka danas (18.05) dočekuje ubedljivo prvoplasiranu Zvezdu, novog-starog šampiona Srbije. Rezultatskih motiva nema, osim što crveno-beli jure nove rekorde po broju osvojenih bodova i postignutih golova. Kvota na dvojku je 1,13, a na kombinazziju 2&4+ 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bačka - Zvezda.

Aktivisti su svoju peticiju poslali MOK-u i Međunarodnom paraolimpijskom komitetu, a planiraju da isti tekst predaju drugim međunarodnim telima, japanskoj vladi i Organizacionom odboru Igara u Tokiju.

Ova inicijativa dolazi u trenutku kada se očekuje da Japan vanredno stanje zbog korona virusa, koje je na snazi u šest prefektura, proširi na još tri.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd