Utorak 19. mar 2024.
Foto: Seoske sportske igre

PRIBOJČANI ŠAMPIONI: Završene Seoske sportske igre u Vrnjačkoj Banji

Foto: Seoske sportske igre
Danas i juče više od 200 učesnika nadmetalo se u raznim sportovima.

Danas popodne završena su finalna takmičenja Seoskih sportskih igara u Vrnjačkoj Banji. Apsolutni pobednik ovogodišnjih igara su takmičari iz sela Batkovići kod Priboja. 

Drugo mesto pripalo je ekipi Kamenova iz opštine Petrovac na Mlavi, dok je treće mesto osvojila ekipa Brankovine kod Valjeva.

Pribojčani su osvojili 59 bodova, drugoplasirani Petrovčani dva boda manje a Valjevci 49 bodova.

Četvrti su takmičari i takmičarke iz Gakova kod Sombora, peti je Grljan kod Zaječara a šesti Miloševac kod Velike Plane.

Sedma je Rudna Glava kod Majdanpeka, osmo Vrelo iz opštine Ub a deveto mesto pripalo je selu Vlase kod Vranja.
Ekipa Miločaja kod Kraljeva je diskvalifikovana zato što je imala duplo više igrača nego što je dozvoljeno.

UBEDLJIVO: Rukometašice Jagodine osvojile Kup Srbije!

UBEDLJIVO: Rukometašice Jagodine osvojile Kup Srbije!

VN RUSIJE: Valteri Botas najbrži u Sočiju!

VN RUSIJE: Valteri Botas najbrži u Sočiju!

SRBIJA IH SLAVI: Još jedna medalja sija na grudima naših sportista!

SRBIJA IH SLAVI: Još jedna medalja sija na grudima naših sportista!

Situacija u Romi nije dobra, ni u klubu, ni u timu, i to bi Juventus večeras (20.45) morao da iskoristi, iako se derbi Serije A igra na rimskom Olimpiku. Kvota na dvojka je vrlo primamljiva - 2,15, dok je kec 3,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Roma - Juventus.

- Ekipe su mogle imati ukupno  po 20 takmičara u 10 sportskih disciplina a Kraljevčani su ih imali čak 40. Umesto meštana Miločaja oni su doveli i igrače iz drugih sela, među kojima je bilo i profesionalaca, što nije dozvoljeno - kažu organizatori igara.

Danas i juče više od 200 učesnika nadmetalo se u malom fudbalu, odbojci, bacanju kamena sa ramena, nadvlačenju konopca, nadvlačenju štapa, trčanju preko prepreka, šahu, obaranju ruku, skoku iz mesta i narodnom rvanju.
Kao nagradu za osvojeni šampionski pehar Sportski savez Srbije će u Batkovićima sagraditi rukometni teren.

- Cilj igara je bio da pokažu da su sport i život, volja čoveka da se ne predaje, već da se takmiči sa izazovima i pobeđuje, jači od svih nevolja pa i od epidemije korona virusa. Opšti je utisak da je cilj ostvaren. Igre su tek u povoju ali ovo što je viđeno prošle i ove godine pokazuje da je u pitanju projekat koji će biti sve masovniji i u kojem će narednih godina učešće uzeti stotine sela i desetine hiljada takmičara - kaže Đorđe Stefanović, sekretar opštinskog sportskog saveza u Velikoj Plani.

 

 

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd