fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

PRVI ČOVEK SVETSKE BOKSERSKE FEDERACIJE KOD PREDSEDNIKA SRBIJE: Vučić ugostio Kremleva!

Foto: Printscreen/Instagram/budućnostsrbijeav
Rus važi za velikog prijatelja srpskog sporta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je prvog čoveka Svetske bokserske federacije Umara Nazareviča Kremleva i predsednike regionalnih bokserskih saveza, sa kojima je razgovarao o saradnji, unapređenju međunarodnog povezivanja kroz sport, kao i o predstojećem Svetskom prvenstvu u boksu, koje će se održati u Srbiji.

NOVA MEDALJA ZA SRBIJU: Andrei BRONZA u Tel Avivu!

NOVA MEDALJA ZA SRBIJU: Andrei BRONZA u Tel Avivu!

UDOVIČIĆ: Zakonom o dopingu edukativno da utičemo na sistem

UDOVIČIĆ: Zakonom o dopingu edukativno da utičemo na sistem

SVETSKI REKORDER U BEOGRADU: Duplantis dolazi na Serbian Open Indoor Meeting

SVETSKI REKORDER U BEOGRADU: Duplantis dolazi na Serbian Open Indoor Meeting

Sastanku u Generalnom sekretarijatu predsednika Republike prisustvovao je i ministar za sport i omladinu naše države Vanja Udovičić.

Kako je saopšteno iz predsednikovog kabineta, Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo zbog pokretanja Regionalne lige u boksu sa ciljem povratka i promocije regionalnih klubova s dugom tradicijom, koji su iznedrili brojne evropske, svetske i olimpijske šampione.

- Snažno podržavam održavanje Regionalne lige koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja - rekao je predsednik Vučić.

Naglasio da će Srbija snažno podržati ligu u finansijskom, organizacionom, medijskom i svakom drugom aspektu.

Osim Bokserskog saveza Srbije, Regionalnu ligu podržali su i bokserski savezi Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Severne Makedonije, kao i Svetska bokserska federacija.

Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka bilo je i održavanje predstojećeg Svetskog prvenstva u boksu, koje će se održati u "Štark areni“ u Beogradu ove godine.

Bokserski savez Srbije krenuo je u realizaciju ovog vrhunskog sportskog događaja koji će okupiti neka od najvećih imena boksa, dok će se tačan datum održavanja odrediti naknadno u skladu sa procenama vezanim za pandemiju kovid-19.

Još od ranije poznato je da Umar Nazarevič Kremlev važi za velikog prijatelja Srbije i ovdašnjeg sporta.

Podsetimo, Rus je izabran krajem prošle godine za novog predsednika AIBA (Svetska bokserska organizacija), kada je na Kongresu, tokom glasanja 155 federacija, dobio 57, 33 odsto glasova.

 

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
-2 Beograd