fbpx
Skip to main content
Vahid Abasov

RUSI U SELEKCIJI SRBIJE: Želimo medalju na SP

Foto: BSS
Planetarni šampionat održava se od 24. oktobra do 6. novembra.

Bokserski reprezentativci Srbije Vahid Abasov i Pavel Fjodorov, poreklom Rusi, izjavili su da im je velika čast da predstavljaju Srbiju i da će učiniti sve da osvoje medalju na Svetskom prvenstvu koje se održava od 24. oktobra do 6. novembra. Rusija je svetska velesila u boksu, konkurencija za nacionalni dres je ogromna, pa se bokseri odlučuju na potez koji su, sem Abasova (kategorija 67 kg) i Fjodorova (63,5), napravili još trojica i obukli dres Srbije - Tamir Galanov (54 kg), Vladimir Mirončikov (80 kg) i Sadam Magomedov (92 kg).

MERIDIAN DAJE NAJVEĆE KVOTE NA PLANETI: Liverpul 2.45, Juventus 2.15, Partizan 2.30

MERIDIAN DAJE NAJVEĆE KVOTE NA PLANETI: Liverpul 2.45, Juventus 2.15, Partizan 2.30

VIŠE NE IDE: Slavni reprezentativac otišao u penziju

VIŠE NE IDE: Slavni reprezentativac otišao u penziju

KREĆE OLIMPIJSKA BAKLJA: Zapaljen plamen za ZOI u Pekingu

KREĆE OLIMPIJSKA BAKLJA: Zapaljen plamen za ZOI u Pekingu

 - Od prvog dana nismo imali dilemu, znali smo da pored Rusije samo grb Srbija može da bude na našim grudima. Kada smo dobili tu mogućnost, da dođemo u ovu divnu, plemenitu zemlju, ljudi toplog srca, sa dušom, odmah smo odgovorili sa DA. Svi smo dobili srpske pasoše, živimo u Srbiji, učimo jezik intenzivno i prija nam. Stopili smo se sa ovom rajskom zemljom i imamo nameru da ostanemo da živimo ovde i radimo ovaj naš posao - izjavio je Abasov, pobednik Beogradskog pobednika 2021, a preneo Bokserski savez.

Uživaćemo večeras (21.00) u vrhunskom fudbalu - u Ligi šampiona se sastaju Ajaks i Dortmund, dve potentne ekipe prepune talenata. Kvota na GG3+ je 1,67, kec je 2,35, iks 3,60, a dvojka 3,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ajaks - Dortmund.

Sa srpskim Rusima, kako ih svi od milja zovu, nalaze se i njihovi treneri, koji su takođe stigli iz Rusije i konstantno rade na obuci domaćih trenera i njhovom usavršavanju.

“U Srbiji se osećam izuzetno lepo, duša mi se stopila sa ovom zemljom i narodom. Prošle godine imao sam sjajne nastupe za beogradski Radnički, a ove me povreda omela da imam više mečeva. Sada sam maksimalno oporavljam, imali smo vrhunske pripreme i jedva cekam žreb i početak mečeva u Areni. Osvojiti 100.000 dolara je zaista veliko, ali boks je moj život i želja za medaljom je veća. Ako mi se želja ispuni, sa velikim ponosom i punim srcem pevaću himnu Srbije - istakao je Fjodorov.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Livijana Rafaela, izabranica Filipa Falka

 

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd