Skip to main content
Nenad Borovčanin

STIGLA POMOĆ IZ SAVEZA: Nenad Borovčanin podelio paketiće na KiM

Foto: MN Press
Predsednik BSS obradovao decu u Gračanici i Goraždevcu.

Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin posetio je srpske enklave na Kosovu i Metohiji gde je u organizaciji "28. jun" i "humanitarne organizacije "038" iz Gračanice podelio paketiće deci u vrtićima i predškolskim ustanovama u Gračanici i Goraždevcu. Mališani su imali priliku da se druže sa bivšim šampionom Evrope u WBC verziji i trećim bokserom sveta Borovačninom, koji je uživao u njihovom društvu.

GROM IZ VEDRA NEBA: Zbog promene POLA završava karijeru dok se nalazi na VRHUNCU (FOTO)

FRANCUZIMA STIGLE SJAJNE VESTI PRED MEČ SA SRBIJOM: Veliko pojačanje za Galske petlove (FOTO)

 - Ma koliko vremena bila teška, Srbi su od postanka pa do dana današnjeg bili i ostali ponosni vitezovi, večno izloženi mučnim vetrovima u kojima njihovo herojstvo ne gubi na snazi, već je svakim danom sve jače i večno živi. Da Srbi ponosno odolevaju svim atacima i nepravdama koje kroz vekove iznova prožiljavaju, živu potvrdu toga možemo naći i videti upravo u očima i herojstvu mališana na Kosovu i Metohiji koji odrastaju u jednoj velikoj bitci za opstanak na tlu svojih predaka - rekao je Borovčanin i dodao da mu je veliko zadovoljstvo kada vidi decu sa Kosmeta. - Melem duši je kada dođete i vidite tu čistotu njihovih duša, hrabrost, ljubav, disciplinu, pozitivnu energiju kod dece koja ne žive životom modernih vremena, već životom koji im kroje svetski moćnici pri tome ne misleći na tu istu decu, već na ostvarenje sopstvenih ciljeva. Kroz boks koji je plemenita veština naučio sam velike životne lekcije, da su rukovanje i zagrljaj sa protivnikom nakon bitke bez obzira kakav je bio njen ishod obavezni, kako prevazići poraz, kako ići dalje bez obzira na sve. Sada sam od malih velikih heroja u Gračanici i Goraždevcu naučio šta je beskrajna hrabrost i viteštvo, to je nešto sa čime se rađaš i što ostaje u tebi večno.

BESAN MIJAJLO MARSENIĆ: Nije fer da imamo OVAKVO SUĐENJE (FOTO)

Predsednik BŠ ovom prilikom posetio je i srpske svetinje, Manastire Gračanicu, Visoke Dečane i Pećku Partrijaršiju, a bio je i gost predsednika Opštine Gračanica Srđana Popovića sa kojim je razmenio ideje i dogovorio projekte od velikog značaja za decu u tom kraju, o sportskim aktivnostima i konkretno boksu.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD mundobasket 2019

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd