fbpx
Skip to main content
164. večiti derbi

SVAKA ČAST: Fudbaleri Zvezde i Partizana "odigraće" TREĆE POLUVREME 164. večitog derbija

Foto: MN Press
Inicijativa koja je naišla na oduševljenje sportske javnosti.

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan i Beogradski maraton bili su na zajedničkom humanitarnom zadatku na 164. večitom derbiju.

REVOLUCIJA U HUMSKOJ: 10 uglednih partizanovaca preuzima klub?

REVOLUCIJA U HUMSKOJ: 10 uglednih partizanovaca preuzima klub?

NA POMOLU SKANDAL: Nameštaljke u Superligi! Pod istragom UEFA 6 mečeva igranih u poslednjih mesec dana

NA POMOLU SKANDAL: Nameštaljke u Superligi! Pod istragom UEFA 6 mečeva igranih u poslednjih mesec dana

NIKOLIĆ VEZAO ŠESTI TRIJUMF U NIZU: Umesto POHVALA, Rusi pregovaraju sa poznatim nemačkim trenerom

NIKOLIĆ VEZAO ŠESTI TRIJUMF U NIZU: Umesto POHVALA, Rusi pregovaraju sa poznatim nemačkim trenerom

Večiti derbi je održan 7. aprila, a fudbalska bitka na terenu okončana je poslednjim zviždukom sudije Simovića, imala je svoj veliki sportski značaj, ali je tada počelo i specifično "treće poluvreme“ najveće utakmice srpskog fudbala i borba za srećnije i lepše detinjstvo mladih i dece - osoba sa invaliditetom, koja žele da se bave sportom.

Na inicijativu Beogradskog maratona, čije se 34. izdanje ove godine održava 16.maja, pod sloganom „Bez barijera“, a sa ciljem da se osobama sa invaliditetom stvore bolji uslovi za redovan dnevni i sportski život, uprave i fudbaleri Crvene zvezde i Partizana rado su se uključili i dali svoj neizmerni doprinos u realizaciji ove akcije.

Dresovi, odnosno kompleti u kojima su fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali 164. večiti derbi sada su spremni za prodaju i ovo je jedinstvena i istorijska prilika da neko postane vlasnik oba kompleta dresova sa odigranog derbija, koji ima tradiciju dužu od 74 godine (prvi derbi je održan 05.01.1947. godine), kao i da kupovinom dresova, odnosno finansijskim prilogom učini izuzetno važan i human gest i tako značajno doprinese unapređenju rada ŠOSIB i njihovih mnogobrojnih korisnika - osoba sa invaliditetom pogotovo mladih i dece.

Kako se navodi, uklanjanje mentalnih i fizičkih barijera je osnovni preduslov da se ova inicijativa sprovede, a partneri i aktivni učesnici u realizaciji celog projekta su i Srpski Filantropski forum i Sportski Savez osoba sa invaliditetom Beograda (ŠOSIB), koji je i opredelio konkretne i verujemo ostvarljive sledeće ciljeve do kojih zajednički želimo da dođemo sprovodeći ovu akciju su: prikupljanje sredstava za opremanje inkluzivnog sportskog vežbališta na otvorenom i inkluzivne sale za vežbanje u okviru Sportskog centra „ Olimp „ na Zvezdari, kao i nabavka sportske opreme potrebne za realizaciju programskih aktivnosti Sportskog saveza osoba sa invaliditetom grada Šapca.

Beogradski maraton
Beogradski maraton
Foto: MN Press

Revitalizacijom vežbališta i obezbeđivanjem opreme stvorili bi se uslovi za kontinuirano svakodnevno vežbanje preko 100 osoba sa invaliditetom, prvenstveno mladih, raznih kategorija invalidnosti. Za realizaciju ovog projekta potrebna su sredstva u iznosu od 2.300.000 dinara.

Prikupljanje sredstava za finansiranje sportskih stručnjaka koji bi realizovali sportske programe za osobe sa invaliditetom grada Beograda u periodu jun - decembar 2021.

Osam programa na deset lokacija širom grada pod stručnim nadzorom sportskih stručnjaka obezbedili bi uslove za kontinuirano vežbanje za više od 200 osoba sa invaliditetom, prvenstveno mladih, svih kategorija invalidnosti. Za ove potrebe su neophodna sredstva u iznosu od najmanje 1.000.000 dinara.

Realizacija razvojnih programa koji bi omogućili većem broju osoba sa invaliditetom, pogotovo u prigradskim opštinama, da se uključe u aktivno bavljenje sportom čime bi se značajno poboljšao kvalitet života osoba sa invaliditetom u našem glavnom gradu i šire.

Kompletna akcija, odnosno opremanje sportskih vežbališta, realizacija sportskih programa za osobe sa invaliditetom i realizacija dugoročnih razvojnih programa biće sprovedena preko ŠOSIB i sve uplate, odnosno sva finansijska sredstva treba proslediti na račun ŠOSIB-a broj 325-9500600046308-30.

- Svi zainteresovani (pojedinci i firme) za dalji nastavak akcije i kupovinu dresova (oba kompleta) u kojima su fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali 164. „večiti“ derbi mogu da se jave na adresu office@bgdmarathon.org - stoji u saopštenju.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sandra Gago supruga tenisera Felisijana Lopeza.

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd