Utorak 19. mar 2024.
Miodrag Maksimović

TUGA: Preminuo LEGENDARNI Miodrag Maksimović

Foto: RSS
Mnogo je ostvario u karijeri.

Dugogodišnji predsednik Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije (RSS) Miodrag Maksimović Maksa preminuo je posle duge i teške bolesti u 76. godini života.

U mladim danima je bio vrstan golman Mladog radnika iz Požarevca, a posle igračke karijere postao je uspešni i priznati rukometni sudija.

Fudbal se vratio na Balkan

Fudbal se vratio na Balkan

PLAČE CELA ITALIJA: Dva mlada plivača poginula u STRAVIČNOJ avionskoj nesreći (VIDEO)

PLAČE CELA ITALIJA: Dva mlada plivača poginula u STRAVIČNOJ avionskoj nesreći (VIDEO)

HOROR VEST: Fudbaler (17) UBODEN nožem u parku

HOROR VEST: Fudbaler (17) UBODEN nožem u parku

Delio je pravdu na prvoligaškim rukometnim terenima širom Jugoslavije, u paru sa Miodragom Grujićem, Boškom Banjeglavim, Andrijom Banjaninom, Ivanom Alivojvodićem, Tuliom Dekovićem, Nenadom Banovićem i Branislavom Kristićem, te je više puta proglašavan za najboljeg sudiju. Takođe je više puta delio pravdu u finalima plej-ofa i nacionalnog Kupa. Bio je i član Upravnog odbora Rukometnog saveza Jugoslavije.

Po okončanju sudijske karijere postao je komesar za sudijska pitanja Prve savezne lige (najviši stepen takmičenja), te je pod njegovim nadzorom i uz veliko zalaganje i posvećenost izniklo više uspešnih sudijskih parova, od kojih neki i danas uspešno sude.

Bio je prvi predsednik nacionalne sudijske organizacije i nacionalni šef sudija, dugo godina izuzetno uspešan na čelu Zajednice sudija i kontrolora Rukometnog saveza Srbije, selektujući osim stručnog sudijskog kadra i sportske radnike, gde su bezmalo svi sadašnji članovi stručno sudijskih organa u Srbiji stasali pod njegovim okriljem.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeno.

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd