fbpx
Skip to main content
Trčanje

Ako vas od vežbanja sve boli i nema rezultata, probajte da promenite samo JEDNU STVAR

Foto: Profimedia
Verovatno ćemo se svi složiti da profesionalni sportisti u velikoj meri vode računa o svom zdravlju i stanju duha i tela. A šta je ostalima? Da li nam je postao prioritet da izgledamo lepo i da li je uopšte moguće odvojiti lepotu i zdravlje?

Kada krenu ozbiljni zdravstveni problemi obično se pitamo gde smo pogrešili, a trebalo bi da je preventiva uvek prioritet. Obično sve kreće sa malim bolom koji eskalira i pretvara se u ozbiljan problem. I šta je uopšte to što sigurno svi možemo da uradimo za svoje zdravlje i sprečimo takav scenario?

Pomozite sebi na najjednostavniji način - pokrenite se na vreme jer će čak i najmanja fizička aktivnost blagotvorno uticati na opšte stanje vašeg tele i duha! Čim se aktivirate, promene će doći jako brzo nakon što se „bacite u akciju“.

Obujte se pametno i vežbajte često

Preporuka stručnjaka je da uvek biramo kvalitetnu obuću izrađenu tako da podržava i olakšava svaki naš pokret. Imajući to u vidu, nije nimalo neobično što su tendencije svetske modne industrije usmerene ka tome da patike možemo poneti u gotovo svakoj prilici. Izgleda da smo globalno svi shvaltili da su udobnost i prirodan, lagodan položaj tela – prioritet.

Obuća
Foto: Promo

Ali ni izbor patika nije lak, na prezasićenom tržištu mnogo je „modernih“ brendiranih modela koji prodaju inovativan i popularan dizajn sa osrednjim kvalitetom. I onda ne može da prođe nezapaženo brend koji celokupnu dugogodišnju tradiciju zasniva na paroli – Anima sana in corpore sano. ASICS je brend koji je zahvaljujući brojnim tehnologijama izrade apsolutno podređen našoj anatomiji i samim tim na pravi način prepoznaje, prati i podržava svaki naš pokret.

Patike
Foto: Promo
Dobre navike prenesite svojoj deci

Kao što najmlađe učimo da se lepo ponašaju, da se hrane zdravo, da imaju ustaljene radne navike, isto tako im moramo usaditi svest o kultuiri tela i obaveznu svest o brizi za sopstveno zdravlje, što fizičko što mentalno.

Istraživanja su pokazala da je trčanje jedna od najblagotvornijih fizičkih aktivnosti koja pokreće sve mišiće i pozitivno utiče na psihu, posebno kada se odvija u prirodi. Zato dete za ruku i pravac na trčanje! Em ćete se osećati sjajno, em ćete se kroz ovu zdravu aktivnost dodatno zbližiti i stvoriti zajednički ritual u kome ćete uživati i vi i mališani.

Patike
Foto: Promo

A ako pitate profesionalne trkače u Srbiji, prema istraživanju eminentnog domaćeg portala specijalizovanog za informacije u vezi sa trčanjem, najbolje i najkvalitetnije patike za trčanje pripadaju upravo brendu ASICS. Verovatno ste se već i sami uverili u to, a ukoliko niste pravo je vreme da proverite zašto je baš ASICS izbor onih kojima je zdrav život izbor od kog ne odstupaju.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
15 Beograd