Skip to main content
Trčanje

Ako vas od vežbanja sve boli i nema rezultata, probajte da promenite samo JEDNU STVAR

Foto: Profimedia
Verovatno ćemo se svi složiti da profesionalni sportisti u velikoj meri vode računa o svom zdravlju i stanju duha i tela. A šta je ostalima? Da li nam je postao prioritet da izgledamo lepo i da li je uopšte moguće odvojiti lepotu i zdravlje?

Kada krenu ozbiljni zdravstveni problemi obično se pitamo gde smo pogrešili, a trebalo bi da je preventiva uvek prioritet. Obično sve kreće sa malim bolom koji eskalira i pretvara se u ozbiljan problem. I šta je uopšte to što sigurno svi možemo da uradimo za svoje zdravlje i sprečimo takav scenario?

Pomozite sebi na najjednostavniji način - pokrenite se na vreme jer će čak i najmanja fizička aktivnost blagotvorno uticati na opšte stanje vašeg tele i duha! Čim se aktivirate, promene će doći jako brzo nakon što se „bacite u akciju“.

Obujte se pametno i vežbajte često

Preporuka stručnjaka je da uvek biramo kvalitetnu obuću izrađenu tako da podržava i olakšava svaki naš pokret. Imajući to u vidu, nije nimalo neobično što su tendencije svetske modne industrije usmerene ka tome da patike možemo poneti u gotovo svakoj prilici. Izgleda da smo globalno svi shvaltili da su udobnost i prirodan, lagodan položaj tela – prioritet.

Obuća
Foto: Promo

Ali ni izbor patika nije lak, na prezasićenom tržištu mnogo je „modernih“ brendiranih modela koji prodaju inovativan i popularan dizajn sa osrednjim kvalitetom. I onda ne može da prođe nezapaženo brend koji celokupnu dugogodišnju tradiciju zasniva na paroli – Anima sana in corpore sano. ASICS je brend koji je zahvaljujući brojnim tehnologijama izrade apsolutno podređen našoj anatomiji i samim tim na pravi način prepoznaje, prati i podržava svaki naš pokret.

Dobre navike prenesite svojoj deci

Kao što najmlađe učimo da se lepo ponašaju, da se hrane zdravo, da imaju ustaljene radne navike, isto tako im moramo usaditi svest o kultuiri tela i obaveznu svest o brizi za sopstveno zdravlje, što fizičko što mentalno.

Istraživanja su pokazala da je trčanje jedna od najblagotvornijih fizičkih aktivnosti koja pokreće sve mišiće i pozitivno utiče na psihu, posebno kada se odvija u prirodi. Zato dete za ruku i pravac na trčanje! Em ćete se osećati sjajno, em ćete se kroz ovu zdravu aktivnost dodatno zbližiti i stvoriti zajednički ritual u kome ćete uživati i vi i mališani.

Patike
Foto: Promo

A ako pitate profesionalne trkače u Srbiji, prema istraživanju eminentnog domaćeg portala specijalizovanog za informacije u vezi sa trčanjem, najbolje i najkvalitetnije patike za trčanje pripadaju upravo brendu ASICS. Verovatno ste se već i sami uverili u to, a ukoliko niste pravo je vreme da proverite zašto je baš ASICS izbor onih kojima je zdrav život izbor od kog ne odstupaju.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd