fbpx
Skip to main content
koronavirus Srbija

PREDLOG: Sportisti u Srbiji PRIORITET kod vakcinacije

Foto: Reuters
Zanimljivo.

Jedna od incijativa koju ćemo podneti Ministarstvu omladine i sporta jeste da svi olimpijski kandidati, po određenim prioritetnim grupama, budu kandidovani za vakcinaciju, izjavio je Dragan Radovanović, predsednik Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

BONUS KOJI SE NE PROPUŠTA - Preuzmi ovde 2.000 RSD i 200 spinova

BONUS KOJI SE NE PROPUŠTA - Preuzmi ovde 2.000 RSD i 200 spinova

NIŠLIJU OBOŽAVAJU HRVATI A ON IH PONZIO: "Najdraže mi je kad sam vas pobedim u Zagrebu"

NIŠLIJU OBOŽAVAJU HRVATI A ON IH PONZIO: "Najdraže mi je kad sam vas pobedim u Zagrebu"

POČELO SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Egipat rutinski savladao Čile (VIDEO)

POČELO SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU: Egipat rutinski savladao Čile (VIDEO)

Kako je saopštio OKS, danas je održan je prvi sastanak Radne grupe Olimpijskog komiteta Srbije za praćenje svih aspekata infekcije COVID-19 na sportiste i članove misije OKS na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Radovanović je istakao da je glavni cilj novoformirane radne grupe da obezbedi sportistima zadovoljavajući set preventivnih mera i uslove da na Olimpijske igre u Tokio odu zdravi i bez zdravstvenih posledica koje bi izazvala infekcija COVID-19.

- Vrlo je važno probuditi svest kod naših sportista da danas nije dovoljno samo ispuniti normu da bi se kvalifikovali na Olimpijske igre, već je potrebno i da nemaju COVID-19 infekciju. Dakle, da ne budu inficirani pri samom odlasku na igre, ali ni u pripremnom periodu, jer to može ostaviti ozbiljne zdravstvene posledice zbog kojih neće moći da odu na Ol - rekao je Radovanović za Jutjub kanal Olimpijskog komiteta Srbije.

Kako kaže, to je suština celog pripremnog perioda do Olimpijskih igara.

Barselona je posle penala eliminisala Sosijedad, a hoćemo li u finalu Superkupa Španije gledati El Klasiko znaćemo posle večerašnjeg (21.00) drugog polufinala Real – Bilbao. Kvota na Kraljevski klub je 1,72, dok je dupla šansa X2 2,11. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid – Bilbao.

- Jedna od incijativa koju ćemo podneti Ministarstvu omladine i sporta jeste da svi olimpijski kandidati, po određenim prioritetnim grupama, budu kandidovani za vakcinaciju. Nije dovoljno da budu vakcinisani i da imaju antitela za period pred same OI, već je potrebno da budu zaštićeni i u pripremnom periodu - rekao je Radovanović.

On je istakao da je plan da se sportisti vakcinišu što je pre moguće kako bi zaštićeni i sigurni ušli u kvalifikaciona takmičenja, pripremni period i period pred OI.

- To je jedna od najvažnijih preventivnih aktivnosti koju možemo da preduzmemo. Na sreću, imamo vakcine i možemo da ih ponudimo sportistima - zaključio je Radovanović.

Radnu grupu OKS-a čine eminentni stručnjaci iz najrelevantnijih institucija, uključujući i doc. dr Vericu Jovanović, v.d. direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović - Batut", doc. dr Ivanu Milošević, zamenicu direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije i prof. dr Tanju Jovanović, Prodekana za redovnu nastavu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Najlin Ešli, devojka košarkaša Krisa Hamfrisa

 

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd