Skip to main content
Vanja Udovičić

VAŽAN SUSRET U MINISTARSTVU SPORTA: Udovičić se sastao sa turskim kolegom Kasapogluom

Foto: MN Press
Spremni planovi za intenziviranje i produbljivanje saradanje.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa delegacijom Republike Turske predvođene ministrom omladine i sporta Mehmetom Muharemom Kasapogluom i tom prilikom razgovarali su o planovima za intenziviranje i produbljivanje saradnje u resornim oblastima. Uz obostranu konstataciju da je saradnja dveju država do sada bila veoma uspešna, te da su kontakti dva ministarstva redovni i korisni, izneti su konkretni predlozi kako da se ona podigne na još viši nivo, uz direktni doprinos sportskih saveza, čiji predstavnici su uzeli ucešće u sastanku. Udovičić je rekao da mu je drago što je imao priliku da održi sadržajan i konstruktivan sastanak sa ministrom Kasapogluom i članovima delegacije Republike Turske.

EP u kendu počelo u Beogradu, srpski juniori osvojili zlato

EP u kendu počelo u Beogradu, srpski juniori osvojili zlato

Sportske igre mladih održane u Valjevu i Pančevu

Sportske igre mladih održane u Valjevu i Pančevu

LIGA NACIJA: Turska PREJAKA za Srpkinje!

LIGA NACIJA: Turska PREJAKA za Srpkinje!

 - Poseta je gest uvažavanja svega što smo u proteklom periodu postigli u radu na razvoju sistema sporta u Srbiji, vrhunskih rezultata koje naši sportski asovi redovno ostvaruju na najvažnijim međunarodnim takmičenjima i verovanja u još šire ostvarenje naše bilateralne saradnje i u budućnosti. Saradnja sa tako važnom zemljom u svetu sporta kao što je Turska predstavlja bitan podsticaj svim našim sportskim poslenicima da nastave sa usavršavanjem u svojim strucnim i delatnim oblastima, prošire komunikaciju i pospeše proces sticanja novih znanja širom regiona i sveta i stiču afirmaciju kroz svoje delovanje na međunarodnoj sceni - rekao je Udovičić.

Sastanak Turska i Srbija
FOTO: mos.gov.rs
FOTO: mos.gov.rs

Srbija i Turska su se, kako je naveo, pokazale kao pouzdani partneri koji svoje odnose grade kroz zajedničke uspehe i pozitivne rezultate u brojnim sportovima poput vaterpola, atletike, rukometa, fudbala, odbojke i drugih.

 - Obostrana želja nam je da nastavimo sa razmenom strucnjaka i znanja, izvodenjem zajedicnih pripremnih ciklusa i posebnih treninga na redovnoj osnovi i pred velika takmicenja, korišcenja sportskih kapaciteta i povoljnih vremenskih uslova - i druge oblike saradnje kojima cemo unaprediti sistem sporta u našim zemljama i pružiti nove mogucnosti sportistima. Posebno interesantna oblast razvoja naših odnosa je i promocija sportskog turizma za naše gradane, tradicionalno velike poklonike sporta kojima cemo, pored prisustva na medunarodnim sportskim manifestacijama koje obe zemlje priređuju na najvišem nivou omoguciti da uživaju u izuzetnom gostoprimstvu i brojnim drugim blagodetima naših zemalja - istakao je Udovicic.

SELEKTOR SRBIJE PRESEKAO: Ovo je Obradovićev SPISAK za baraž protiv Poljakinja!

SELEKTOR SRBIJE PRESEKAO: Ovo je Obradovićev SPISAK za baraž protiv Poljakinja!

Tema od posebne važnosti kojom su se ministri Udovičić i Kasapoglu bavili bila je i dalji razvoj saradnje u oblasti omladine:

 - Osnovni cilj daljeg napretka naše saradnje u ovoj važnoj oblasti je da omogucimo mladima obe zemlje nove prilike i nacine za dalji razvoj njihove lične i profesionalne perspektive, a na bilateralnom planu - medusobno zbližavanje kroz brojne kvalitetne programe, sadržaje i aktivnosti. Zbog toga smo se saglasili da, pre svega, pospešimo razmenu eksperata i predstavnika civilnog sektora, kao i prenošenje znanja i iskustava u smislu poboljšanja prakse omladinskog preduzetništva, neformalnog obrazovanja, participacije i volonterizma mladih, osmišljavanja kvalitetnog slobodnog vremena i socijalne inkluzije. - dodao je Udovičić. - S obzirom na to da je Novi Sad proglašen Evropskom prestonicom mladih za 2019, pozvali smo mlade iz Turske da budu naši gosti na nekim od brojnih dogadaja posvecenih mladima. Takođe smo razgovarali i o prednostima korišcenja Erazmus programa i šansama koje oni stvaraju za naše mlade, uzevši u obzir da je Turska programska država. Želeo bih da se zahvalim svom kolegi ministru Kasapogluu, kao i celoj dezlegaciji Turske, na izuzetno konstruktivnom pristupu, i unapred se radujem daljim zajednickim projektima i medusobnoj podršci.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Jovana Brakočević 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd