fbpx
Skip to main content
Jusein Bolt

VEĆ ZNA: Evo kada će U PENZIJU otići Bolt (FOTO)

Foto: MN Press
Na Olimpijskim igrama u Tokiju sigurno neće učestvovati.

Najbolji sprinter svih vremena, Jusein Bolt, zna kada će spustiti zavesu na fantastičnu karijeru. Jamajčanin je otkrio da će u penziju otići sledeće godine, posle Svetskog prvenstva koje će se održati u Londonu.

 - Kada ne bih morao ovako vredno da treniram, mogao bih da hodam beskrajno. Mogu da trčim još u lancima (deo treninga), ali što ste stariji, morate da podnosite više žrtava i da budete disciplinovaniji. Iskreno, mislim da ja nemam više tu disciplinu. Vredno sam radio da bih došao tu gde sam sad i Svetsko prvenstvo sledeće godine biće mi poslednji nastup - otkrio je Bolt u razgovoru za britanske medije.

Vlasnik devet zlatnih olimpijskih medalja i svetski rekorder na 100 i 200 metara, odbacio je svaku mogućnost da učestvuje za četiri godine na Olimpijskim igrama u Tokiju, čak i ako 2018. i dalje bude najbrži čovek na svetu.

 - Rio mi je apsolutno bio poslednji nastup. Znam da za dve godine neću biti najbrži čovek na svetu, nisam ja od takvih. Znam kada je vreme za kraj. Pitao sam svojevremeno Majkla Džonsona zašto se povukao kada je bio na vrhuncu i dominirao, on je rekao da je ispunio sve ciljeve. Kada dođete do tačke da nemate poriv da trenirate, onda počnete da gubite trke i da se brukate - rekao je Bolt.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
-8 Beograd