Utorak 19. mar 2024.
Olivera Jevtić

VELIKI USPEH: Olivera treći put u nizu šampion Balkana

Foto: MN Press
Srpska atletičarka ubedljivo trijumfovala.

Olivera Jevtić postala je šampionka Balakana u maratonu pošto je trku na prvenstvu Balkana održanom na Kipru završila kao prvoplasirana rezultatom 2:44,26 časova. Srpskoj atletičarki je ovo treća uzastopna titula na šampionatu Balkana.

JOŠ JEDNO ZLATO: Kukolj u finalu savladao Belorusa

POKOREN ZAGREB: Srpski dvojac RASTURIO zlatni hrvatski olimpijski čamac (FOTO)

Na drugom mestu trku je završila Simeonova Radosveta iz Bugarske koja je bila skoro šest minuta sporija od Olivere, dok je treće mesto zauzela Ukrajinka Katerina Karmanenko sa čitavih 20 minuta lošijim rezultatom u odnosu na Jevtićevu.

Nišović i dalje na čelu KSS (FOTO)

 - S obzirom da sam na ovo takmičenje došla direktno iz Kenije, gde sam trenirala na 2400m nadmorske visine, pribojavala sam se aklimatizacije. Pobedila sam sa 6 minuta prednosti ispred takmičarki iz Bugarske i Rumunije. Pored titule Prvaka Balkana bila sam sveukupni pobednik i od svih učesnika maratona jedino sam ja ostvarila bonus za nagradu. To govori koliko su uslovi za dobar rezultat bili vremenski nepovoljni. Ovo je za mene dobra uvertira i dobar test pred izazove u ovoj godini, pre svega mislim na Evropsko prvenstvo u atletici koje se održava u Berlinu. Mnogo sam srećna što sam po treći put odbranila titulu Prvaka Balkana. Veliko hvala Atletskom savezu Srbije, ovde sam zaista bila zbrinuta na najbolji način, putovala veoma udobno i imala logistiku u treneru koji mi je značio na ovom takmičenju, rekla je Olivera Jevtić.

 

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd