fbpx
Skip to main content
Vida Medić

VIDA MEDIĆ: Na 11TRI BELGRADE trci u Beogradu ću bodriti žene

Foto: Promo
Naša najbolja triatlonka najavljuje podršku lepšem polu.

Naša najbolja triatlonka Vida Medić je nastavila da niže uspehe i vrativši se nedavno sa Svetskog multisport prvenstva gde je osvojila treće mesto i bronzanu medalju. Iako je na prošlom 11TRI Belgrade triatlon trci u polu distanci preplivala 1,9 km, vozila bicikl 90 km i istrčala 21 km za tačno pet sati i osvojila drugo mesto, ove godine će se naći u publici, jer se sprema za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju.

SKANDAL U SAD: Antidoping agencija suspendovala olimpijskog šampiona (FOTO)

EP BARSELONA: Srbija spremna za četvrtfinale sa Mađarskom (FOTO)

Naša triatlon reprezentativka kaže da je zavolela baš ovaj sport jer spaja tri discipline, a okruženje za trening se stalno menja, bazen, atletska staza, jezero, ravnice, planine…

- Možete da trenirate sa plivačima, biciklistima i atletičarima što vam daje priliku da steknete razna prijateljstva. Sve to triatlon čini veoma interesantnim i privlačnim. Ja sam odabrala triatlon zbog toga što razvija razne veštine i što čini da telo bude u potpunosti razvijeno i aktivno u svakom svom delu.

Iako je završila Likovnu akademiju, niže uspehe u triatlonu. Na pitanje koji je njen najveći uspeh, odgovara.

- Moj najveći sportski uspeh nisu medalje i dosadašnji rezultati već to sto sam sa 22. godine gotovo od nule krenula da se bavim plivanjem, biciklizmom i trcanjem i uspela da se nađem rame uz rame sa najboljim sportistkinjama sveta. Takođe i to što nisam dozvolila da me društvo uokviri i stavi na svoju policu sa kalupima. Možda je razlog tome što sam imala skromno odrastanje van domašaja svih tih uticaja. Sa 14 godina sam otišla od roditelja da se bavim umetnošću, što svakako nije bio put koji će da mi obezbedi sigurnost, ali mi je dalo slobodu. Shvatam da je odrastati danas i boriti se sa uticajima modernog i pametnog društva veoma teško. Svako ko se odupre tome može smatrati da je napravio korak u dobrom pravcu.

NA SPEKTAKLU U NEMAČKOJ: Stošić NOKAUTIRAO Amera! (VIDEO)

Za svakog takmičara na predstojećoj triatlon trci 11TRI Belgrade, Vida ima dragocen savet.

- Najbolji savet bi bio da definišu sebi razlog zbog kog to rade i da se na to podsećaju tokom cele trke. Ako vas voljena osoba ili članovi porodice podsećaju na to ili ako su oni taj razlog, povedite ih sa sobom da vas bodre tokom trke .

Prošle godine je na 11Tri Belgrade trci učestvovalo sedam žena, a već sada je prijavljeno duplo više, tako da na sledećem takmičenju 23. septembra u Beogradu na Adi Ciganliji, Vida kroz osmeh najavljuje glasnu podršku za nežniji pol.

VN NEMAČKE: Hamilton iz pepela do pobede u ludnici Hokenhajma (FOTO)

- Na 11Tri Belgrade bodriću sve žene koje budu učestvovale. One će sigurno svojim prisustvom oživeti trku i uneti neverovatnu borbu i istrajnost. Želela bih da svaka pokaže sebi i svojim bližnjima da sport nije samo za muškarce. Iako mislimo da smo to davno prevazišli ta misaonost je i dalje u našem društvu. Neka svaka od njih inspiriše svoje drugarice, sestre i ćerke.

Svakako da je triatlon sport u kojem se granice fizičke i mentalne izdržljivosti, stalno pomeraju. Koje naredne ciljeve ste sebi zadali?

- Moj cilj je kvalifikacije na Olimpijske igre u Tokiju, a potom za četiri godine u Parizu medalja. Sve je podređeno tome. Pravi je izazov ostati fokusirana na tako daleke i u nekim trenucima nedostižne ciljeve, a ne skrenuti sa tog puta.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Slaba kiša
4 Beograd