fbpx
Skip to main content
Vanja Udovičić

VIŠE OD MILIJARDE KLUBOVIMA: Nikad snažnija podrška države srpskom sportu

Foto: MN Press
Sjajno.

Finansijska podrška Vlade Srbije od 1,1 milijarde dinara predstavlja direktnu i nikada veću podršku sportskim klubovima, izjavio je večeras ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić.

A za vikend - FUDBALSKA EKSPLOZIJA: Ove utakmice obavezno ispratite!

A za vikend - FUDBALSKA EKSPLOZIJA: Ove utakmice obavezno ispratite!

ŠOŠTAR NAPUSTIO PARTIZAN: Ovo je njegov novi klub

ŠOŠTAR NAPUSTIO PARTIZAN: Ovo je njegov novi klub

POTOPLJENI CRNO-BELI: Partizan izgubio sa 17 razlike u derbiju srpske lige

POTOPLJENI CRNO-BELI: Partizan izgubio sa 17 razlike u derbiju srpske lige

Udovičić je gostujući u Dnevniku 2 RTS-a govorio o Programu finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije kovid-19, s ciljem očuvanja stabilnosti sistema sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama.

- Nikada do sada država nije na ovaj način i u ovolikoj meri pomogla sistemu sporta i dala jasan odgovor i rešenje za ogroman izazov s kojim se sport sada suočava na globalnom nivou, što dokazuje finansijsku stabilnost države i rešenost da pomogne u svim oblastima. Država je ovim još jednom pokazala koliki značaj i doprinos daje sistemu sportu koji na najbolji način reprezentuje Srbiju u svetu i dovodi svet u Srbiju - rekao je Udovičić.

Ocenio je da će uz ovako veliku finansijsku podršku, olimpijski i paraolimpijski sportovi lakše proći kroz ovaj period, ali i da će zajedničkim zalaganjem i solidarnošću doprineti još većem napretku sistema sporta u Srbiji.

- Vlada Srbije konstanto podržava sport i kada gradimo najsavremenije infrastrukturne objekte sa vrhunskim uslovima za treninge i održavanje međunarodnih takmičenja i kada nagrađujemo najbolje i motivišemo najmlađe, a sada smo pokazali da smo tu i kada se suočavamo s velikim izazovima na globalnom nivou. Kada ste deo šampionskog tima, izazovi vas mogu samo ojačati, i uveren sam da će ovaj potez Vlade Srbije biti uzvraćen novim rekordnim brojem osvojenih medalja - izjavio je Udovičić.

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd