Skip to main content
Maks Ferštapen

ZASLUŽIO SAM TITULU! Ferštapen se prisetio finiša trke u Abu Dabiju

Foto: Profimedia
I dalje pod utiskom.

Holanđanin Maks Ferštapen je šampionat Formule 1 osvojio u Abu Dabiju u najkontroverznijem završetku jedne sezone najbržeg cirkusa na svetu. Uspeo je da pretekne Luisa Hamiltona i da mu uzme osmu titulu iz ruku. Holanđanin u intervjuu za Gardijan poručuje da je zaslužio da podigne trofej na kraju sezone.

KAKAV SPOJ: Sarajevo i Barselona spremaju zajedničku kandidaturu za ZOI

KAKAV SPOJ: Sarajevo i Barselona spremaju zajedničku kandidaturu za ZOI

HRVAT OTVORIO DUŠU: Kirjos je cirkuzant i idiot

HRVAT OTVORIO DUŠU: Kirjos je cirkuzant i idiot

ATP ROTERDAM: Krajinović krenuo SILOVITO i zatim "nestao" sa terena

ATP ROTERDAM: Krajinović krenuo SILOVITO i zatim "nestao" sa terena

Hamilton je bio već viđen kao pobednik u Abu Dabiju jer je dominirao u celoj trci. Ipak udes Nikolasa Latifija, vozilo bezbednosti i restart trke su učinili da se situacija iz korena promeni i Maks Ferštapen je u jednom krugu osvojio titulu šampiona.

- Šta mi je bilo u glavi? Pomislio sam kako moram da ga preteknem. Bila je samo jedna opcija i nisam hteo da budem drugi. Pokušao sam da se oslonim na restart. Dobro je išlo dok nisam prešao liniju cilja jer sam osetio grčeve u nozi. To može da se desi kada ideš punim gasom sve vreme. Adrenalin je tu pomogao jer inače ne bih mogao da se krećem. Zato sam išao punim gasom i noga me je bolela sve više i više. U petoj krivini sam ga obišao i samo sam tri sekunde pustio gas - rekao je Maks koji je uspeo da izdrži pritisak poslednjeg kruga u kom se odlučivalo o titulu.

- Osetio sam kako mi je stopalo vibriralo, nisam mogao da kontrolišem to jer sam imao grčenje i moje stopalo je bilo iskrivljeno. Da je bio još jedan krug ne bih mogao da se trkam tako. Stres je bio toliki u poslednjem krugu da moje telo nije moglo da reaguje ali nisam smeo da odustanem.

Inače FIA do trke u Bahreinu treba da završi istragu o dešavanjima u Abu Dabiju, ali to kaže Maks neće ukaljati njegovu titulu.

- Imao sam dobru sezonu i titulu sam zaslužio. Takođe i nisam imao sreće u nekim situacijama. Ljudi će se uvek sećati poslednje trke, ali ako pogeldate celu sezonu šampionat je mogao da bude odlučen mnogo ranije.

Najnovije vesti iz sporta pročitajte OVDE.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
19 Beograd