fbpx
Skip to main content
Ivana Španović

ZAVRŠEN SERBIAN OPEN INDOOR MITING: Španovićeva pobedila, istorijski skok Duplantisa, rekord Sinančevića

Foto: MN Press
Šveđanin postao prvi atletičar koji je motkom u Srbiji ikada preskočio granicu od šest metara

Šesti "Serbian open indoor miting", atletski spektakl koji je održan u Beogradu, završen je uz pobedu Ivane Španović, rekord Srbije od strane Armina Sinančevića i umalo svetski rekord koji je jurio Šveđanin Armand Duplantis.

UŽIVAJ U VRHUNSKOM FUDBALU LIGE ŠAMPIONA: Osvoji novac uz bonus poklone!

UŽIVAJ U VRHUNSKOM FUDBALU LIGE ŠAMPIONA: Osvoji novac uz bonus poklone!

Veselin Jevrosimović otvorio atletski "Serbian open indoor" miting u Beogradu

Veselin Jevrosimović otvorio atletski "Serbian open indoor" miting u Beogradu

U 32. GODINI OD SRČANOG UDARA: Preminuo golman reprezentacije Portugala

U 32. GODINI OD SRČANOG UDARA: Preminuo golman reprezentacije Portugala

Duplantis je postao prvi atletičar koji je motkom u Srbiji ikada preskočio granicu od šest metara, da bi na kraju preskočio i 6.10 i ostvario svoj najbolji rezultat u sezoni. Zatim je napao granicu od 6.19, ali iz dva pokušaja nije uspeo da je preskoči. Treći put nije ni skakao zbog umora.

Šveđanin je za najboljeg atletičara na mitingu dobio ček na 3.000 evra koji mu je uručio predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, dok je Armin Sinančević dobio nagradu za drugog najboljeg atletičara od 2.000 evra.

Ivana Španović je takmičenje završila sa skokom 6.71 koji je ostvarila u petoj seriji, dok je Sinančević u drugoj kuglu bacio 21.25 i tako je postavio rekord Srbije.

Lazar Anić je bio drugi u skoku udalj za muškarce. Skočio je 7.91 koliko i Izmir Smajlaj, ali je Albanac završio prvi zato što je njegov drugi najbolji skok bio od Anićevog.

Ana Lukić je trčala 8.21 metara na 60 metara sa preponama i ostvarila je svoj lični rekord, dok je Aleksa Kijanović zauzeo drugo mesto u trci na 60 metara sa vremenom 6.75.

Luka Trgovčević je sa 7.85 pobedio na 60 metara prepone (drugi je bio Hasan Fofana sa 7.86), Britanka Morgan Lejk je bila prva u disciplini skok uvis za žene, jer je "prebacila" 1.96. Crnogorka Marija Vuković je stala na 1.89!

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Helen Steling Holt, devojka Rajana Gigsa

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd