fbpx
Skip to main content
Džon Izner

IZNER BESAN: Kako to uopšte ima smisla? To je pokvaren sistem

Foto: Profimedia
Nezadovoljan smanjenjem nagradnih fondova na turnirima.

Amerčiki teniser Džon Izner koji je kao 25. na svetu, oglasio se preko Tvitera u seriji poruka u kojima je kritikovao čelnike turnira i strukturu ATP.

Novčane nagrade za najbolje: NE PROPUSTI PRILIKU DA OSVOJIŠ 50.000 DINARA!

Novčane nagrade za najbolje: NE PROPUSTI PRILIKU DA OSVOJIŠ 50.000 DINARA!

ATP VIŠE NEMA DILEMU: Novak Đoković NAJBOLJI teniser svih vremena! (FOTO)

ATP VIŠE NEMA DILEMU: Novak Đoković NAJBOLJI teniser svih vremena! (FOTO)

OTKRIO SVE O POVREDI ĐOKOVIĆA: On je DRUGAČIJI čovek! Teško je lečiti i izolovati ovo

OTKRIO SVE O POVREDI ĐOKOVIĆA: On je DRUGAČIJI čovek! Teško je lečiti i izolovati ovo

Poznato je da će nagradni fond u Majamiju ove godine umesto 16,7 biti 6,68 miliona dolara, a da će šampion umesto 1,354 miliona dobiti svega 300 hiljada dolara.

- ATP je slomljen sistem. Igrači i turniri kao 'partneri' trebalo bi da rade zajedno, ali kresanje budžeta za 60 odsto, odnosno 80 odsto što se tiče nagradnog čeka za šampiona, na jednom od najvećih događaja koji ima netaknute TV, sponzorske i kockarske prihode, to uopšte nije partnerstvo. Kako bi bilo da se otkrije javno istina o tome koliko turniri uzimaju i da se napravi formula posle turnira o usklađivanju. Zapanjujuće je da to još nemamo na našim velikim događajima. Kako to uopšte ima smisla? - pita se Izner.

On je dao primere kako se to rešava u drugim sportovima.

- Tenis se vodi kao da je lokalni sport. Proverite NBA, MLB, NHL, PGA... Ne u tom smislu da se porede prihodi/popularnost ovih sportova, već uzmite vrh njihove strukture, reprezentaciju talenta, procenat od prihoda. Tenis je zatrovan konfliktima i nedostatkom transparentnosti. Promoteri poseduju imovinu koju cene i imaju beskrajno mnogo vremena da je unovče, dok igrači imaju kratak period da izvuku maksimum iz svog talenta. To je pokvaren sistem. Po tome, igrači bi trebalo da prihvate smanjenje od 60 odsto zarade, šampioni 80 odsto, dok rukovodioci ATP imaju pune zarade, razne benefite i naknadu troškova. Učinite bar da to ima smisla. Zar ne mislite da je ovako sve licemerno - dodao je Amerikanac

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Beatris, sestra bliznakinja teniserke Eženi Bušar

 

 

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
8 Beograd