Skip to main content
Novak i tesla

KLJUČ UNIVERZUMA! Misteriozna poruka Novaka sa zastavom Srbije i najvećom TAJNOM Nikole Tesle (FOTO)

Foto: MNPress/instagram djokernole
Jaka konekcija.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, osvojio je Masters u Rimu, pošto je sa 2:0 u finalu savladao Grka Stefanosa Cicipasa.

PRVA TITULA NAKON GOLGOTE U AUSTRALIJI: Novak se obratio posle trijumfa! Nije mogao da se ne nasmeje

PRVA TITULA NAKON GOLGOTE U AUSTRALIJI: Novak se obratio posle trijumfa! Nije mogao da se ne nasmeje

PRESEDAN NA POČETKU MEČA SA CICIPASOM: Ovo Đoković nikada do sada nije uradio u karijeri

PRESEDAN NA POČETKU MEČA SA CICIPASOM: Ovo Đoković nikada do sada nije uradio u karijeri

Majstorijama na terenu je poslao poruku svetu da se najveći igrač današnjice vraća u prepoznatljivu formu, a između redova se može tumačiti i njegova objava na Instagramu.

Naime, Novak je okačio sliku Nikole Tesle, na kojoj je i stajala brojka "369". To predstavlja broj nedelja koje je Đoković proveo na prvom mestu ATP liste, ali već od ponedeljka  16. maja ta brojka će biti 370.

Ipak, u objavi Noleta ima mnogo više simbolike, a Teslina slika je savršena "sublimisana" poruka koju dva Srbina odašilju u svet.

Nole Tesla
Foto: Instagram/djokernole

Đoković je mnogo puta u karijeri pronalazio inspiraciju u radu Nikole tesle, a najveći srpski i svetski naučnik bio je opsednut ciframa 3, 6 i 9, jer je smatrao da se u njima krije tajna o funkcionisanju univerzuma.

- Ako biste znali veličanstvenost trojke, šestice i devetke, imali biste ključ univerzuma - govorio je Tesla.

Tesla je smatrao da se određene stvari dešavaju u ciklusima odnosno ponavljanjima po tri, šest ili devet puta. U njegovom životu broj tri je imao posebnu simboliku, pa postoje brojne legende o povezanosti Tesle i te cifre. Nikola je odsedao u hotelskim sobama čiji je broj deljiv sa tri, a i preminuo je u takvoj sobi jednog hotela u Njujorku. Takođe, pre ulaza u zgradu, kružio je tri puta oko nje, pa tek onda krenuo ka vratima. 

Najbolji teniser sveta često pokušava da crpi energiju iz prirode, posetom piramidama u Visokom, planini Rtanj i sličnim destinacijama za koje se veruje da imaju jaka magnetna polja.

Najnovije vesti o najboljem svetskom teniseru možete pronaći na ovom linku - NOVAK ĐOKOVIĆ

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Vanda Ikardi, supruga Maura Ikardija

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
22 Beograd