Utorak 19. mar 2024.
Novak Đoković

MASTERS RIM: Novak JAČI i od kiše! Đoković SLOMIO Frica, pauza PRIJALA Srbinu!

Foto: Profimedia
Srpski as u osmini finala.

Novak Đoković je pobedom započeo misiju ka osvajanju pehara na mastersu u Rimu. Najbolji srpski teniser je u dva seta savladao Amerikanca Tejlora Frica rezultatom 2:0 (6:3, 7:6 (7:5)) i plasirao se u osminu finala.

Meč na "Foro Italiku" ostao je u senci kiše, koja je prekinula ovaj duel u drugom setu, pri vođstvu Noleta od 6:3 i 5:5 u drugom setu. Tek posle tri časa odmora, rivali su izašli na teren, pa je nastavak duela pripao prvom reketu ATP-a.

MASTERS RIM: Nole kao TAJFUN oduvao Frica! Đoković RUTINSKI do prvog seta.

MASTERS RIM: Nole kao TAJFUN oduvao Frica! Đoković RUTINSKI do prvog seta.

"PROMENE DOLAZE - SKINUĆE ME SA VRHA": Đoković brutalno iskreno o budućim danima!

"PROMENE DOLAZE - SKINUĆE ME SA VRHA": Đoković brutalno iskreno o budućim danima!

NEĆE, PA NEĆE: Lajović u Rimu nastavio seriju poraza

NEĆE, PA NEĆE: Lajović u Rimu nastavio seriju poraza

Mančester Junajted je obezbedio Ligu šampiona, a Lester je porazom kod kuće od Njukasla zakomplikovao sebi situaciju, pa mu je večerašnje (19.00) gostovanje na Old Trafordu vrlo važno. Kvota na Junajted je 2,50, na Lester 2,90, na iks 3,25, dok je kvota na GG3+ 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted - Lester.

Već posle prvog seta bilo je jasno da za Noleta neće biti problema u ovom meču. Sa dva brejka Đoković je stigao do ubedljivih 6:3 i izgledalo je da Amerikanac nema šta da traži.

Gde je stao u prvom, najbolji teniser sveta nastavio je i u drugom setu. Ekspresnim brejkom već na njegovom početku, došao je do prednosti, koju je održavao do kraja duela. Bez izgubljenog poena, stigao je do 40:0, a potom i realizovao prvu priliku da oduzme servis Fricu.

Ipak, u četvrtom gemu Tejlor je zapretio i prvi put u duelu oduzeo servis prvom igraču sveta, izjednačivši na 2:2, međutim, to je samo razbesnelo Novaka koji je već u narednom poenu uzvratio ribrejkom i ponovo vratio prednost na svoju stranu (3:2).

Posle realizovanog brejka, Fric je na svoj servis poveo sa 40:0, ali je Novak sa dva vezana poena opet zapretio Amerikancu, međutim, 31. igrač ATP liste je u ovom slučaju odoleo i zadržao neizvenost smanjivši na 4:3.

Velika borba vodila se u osmom gemu drugog seta, koji je ujedno bio i najduži u celom meču. Novak se tri puta suočavao sa brejk loptama, ali je fenomenalno odreagovao na sve napade Frica i sigurnim servisima došao do vođstva od 5:3 i prilike da već u narednom gemu dođe do trijumfa.

Tejlor, međutim, nije dozvolio da mu se ponove greške iz prethodnog dela igre, pa je sa samo jednim izgubljenim poenom smanjio na 5:4.

Novi problemi nastali su za Đokovića, pošto je Fric prilikom servisa Novaka došao do drugog brejka u duelu izjednačivši na 5:5.

Posle pauze zbog kiše, usledio je nastavak meča, u kome je Tejlor došao do još jednog gema i potpunog preokreta, pošto je poveo sa 5:6.

Nije dozvolio Đoković iznenađenje i na svoj servis stigao je do novog izjednačenja, čime je odveo drugi set u taj-brejk. Odmah na njegovom startu, Nole je napravio mini-brejk, poveo sa 2:0, ali je Fric uzvratio i brzo izjednačio na 2:2.

Ni to nije pokolebalo Novaka, koji je novim brejkom otišao na 4:2, da bi se američki teniser ponovo vratio i sa tri vezana poena preokrenuo na 4:5. Dva sigurna servisa, omogućila su Đokoviću odlazak na 6:5 i prvu meč loptu, koju je iskoristio za konačnih 7:5 i prolaz u naredno kolo. 

Za plasman u četvrtfinale, Novak Đoković će igrati protiv pobednika duela Kameron Nori (Velika Britanija) - Alehandro Davidovič Fokina (Španija).

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Natalija Guilter, fudbalerka iz Brazila.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd