fbpx
Skip to main content
Novak Đoković

PRIZNALI DA JE UŠAO LEGALNO, ALI GA NE ŽELE! Australijska vlada promenila optužnicu protiv Novaka

Foto: Profimedia
Šta rade ovi ljudi?

Vlada Australije je promenila optužnicu protiv Novaka Đokovića, a na osnovu koje mu je drugi put u nekoliko dana oduzela vizu za boravak u zemlji.

ZAVRŠENO PRVO ROČIŠTE: Sudija bio kratak i jasan, Novakovi advokati imali zahtev, tužilac odbio (VIDEO)

ZAVRŠENO PRVO ROČIŠTE: Sudija bio kratak i jasan, Novakovi advokati imali zahtev, tužilac odbio (VIDEO)

GDE ĆE IM DUŠA: Novak je Australiji pomogao sa 50.000 evra! NE - u pitanju je mnogo veća SUMA, lova do KROVA

GDE ĆE IM DUŠA: Novak je Australiji pomogao sa 50.000 evra! NE - u pitanju je mnogo veća SUMA, lova do KROVA

Ministar za Imigraciona pitanja Aleks Hok u optužnici je naveo da bi prisustvo Novaka Đokovića tokom dve nedelje na Australijan openu moglo da ugrozi živote i građanski poredak povećanjem raspoloženja među antivakserima i nepoštovanjem Kovid-19 protokola!

U ovom neobjašnjivom i radikalnom preoblikovanju slučaja protiv najboljeg tenisera na svetu ministart Aleks Hok je priznao da je Đoković ušao u Australiju uz važeće papire i da predstavlja mali rizik od zaraze virusom.

Ministar je opisao Đokovića kao "nevakcinisanu osobu visokog profila" koja je javno pokazala da se protivi dobijanju injekcije i demonstrirala "očigledno nepoštovanje" osnovnih pravila KOVID-a, kao što je izolacija posle pozitivnog testa.

- S obzirom na Đokovićev status visokog profila i poziciju uzora u sportskoj i široj zajednici, njegovo stalno prisustvo u Australiji može podstaći slično zanemarivanje predostrožnosti posle prijema pozitivnog testa na Kovid-19 u Australiji - napisao je Hok u optužnici.

Istakao je da je Novak rizik po zdravlje.

- Naročito, njegovo ponašanje može podstaći ili uticati na druge da oponašaju njegovo prethodno ponašanje i ne poštuju odgovarajuće zdravstvene mere nakon pozitivnog testa na Kovid-19, što samo po sebi može dovesti do prenošenja bolesti i ozbiljnog rizika po njihovo zdravlje i druge - zaključio je Hok.

Najnovije vesti na temu Novak Đoković pročitajte OVDE.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-2 Beograd