fbpx
Skip to main content
Novak Đoković

"NAŽALOST, S OBZIROM NA NAJNOVIJA DEŠAVANJA..." Đoković se oglasio DUGIM SAOPŠTENJEM! Hoće da se skloni njegovo ime

Foto: MN Press
Počastvovan je, ali mora da odbije.

Prvi teniser sveta Novak Đoković pre nekoliko dana je otkrio da su od njega i od Vašeka Pospišila tražili da podnesu ostavke u Savetu igrača, a da su ih sada ponovo nominovali.

NI "P" OD PROFESIONLCA: Per OTKRIO šta je Kirjos uradio posle poraza od Nadala na Vimbldonu

NI "P" OD PROFESIONLCA: Per OTKRIO šta je Kirjos uradio posle poraza od Nadala na Vimbldonu

"KADA SU ME POZVALI U BEOGRAD..." Kanađanin ispričao iskustvo sa Novakom - NAJBOLJE u dugogodišnjoj karijeri

"KADA SU ME POZVALI U BEOGRAD..." Kanađanin ispričao iskustvo sa Novakom - NAJBOLJE u dugogodišnjoj karijeri

PROCURILO: Evo sa kim će Novak trenirati u Melburnu - neće mu biti lako!

PROCURILO: Evo sa kim će Novak trenirati u Melburnu - neće mu biti lako!

Đoković i Pospišil nominaciju su prihvatili, ali je ATP doneo pravilo po kojem se ne može istovremeno biti član Saveta igrača i drugog tela u okviru teniskog sistema, u ovom slučaju Asocijacije profesionalnih igrača (PTPA).

Sa dva uzastopna poraza Čelsi je pao na osmo mesto na tabeli, i bodovi su mu preko potrebni večeras (21.00), kada mu u goste dolazi Vest Hem, koji u prethodnih šest rundi ima samo jedan poraz. Biće to zanimljiv londonski okršaj, a kvota na keca je 1,63, dok je dupla šansa X2 2,28, a 3+ 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi – Vest Hem.

Sad se Nole oglasio dugim saopštenjem. Prenosimo ga u celosti:

- Dragi moji, želeo bih da vam dam novosti u vezi sa mojom nominacijom za sledeće izbore za ATP Savet igrača. Prvo bih želeo da kažem, kao i uvek, počastvovan sam kontinuiranom podrškom i samopouzdanjem onih koji su me nominovali da još jednom služim interesima igrača u savetu. Moja prva reakcija na ovu nominaciju bila je da je prihvatim sa namerom da, ako budem izabran, učinim sve da zaštitim interese igrača u ATP-u. Međutim, nekoliko dana nakon moje nominacije, ATP je doneo novo pravilo koje me je sada dovelo u težak položaj. Ovo novo pravilo precizira da svi članovi novoformirane PTPA ili bilo koje udruženje za koje se smatra da imaju „sukob interesa“ ne mogu biti izabrani za člana Saveta igrača. Kao što znate, deo sam PTPA, organizacije koja je nedavno stvorena bez namere da bude u sukobu sa ATP. PTPA tek treba da bude strukturisan sa svojom strategijom i dugoročnom vizijom, a tek treba da bude jasno definisan, a iako je PTPA jasno stavila do znanja da ne namerava da bude borbena, nejasno je kako će ATP gledati na tu asocijaciju u budućnosti. Nažalost, s obzirom na ova najnovija dešavanja, smatram da je sada potrebno ukloniti moje ime sa liste kandidata. Ne želim da stvaram sukob ili nesigurnost oko izbora igrača ili da stvaram probleme koji mogu nastati. To radim nevoljno i teška srca. Ja sam i uvek sam bio veoma strastven što se tiče predstavljanja mojih vršnjaka u Savetu. Iskreno verujem da postoji put napred koji će u velikoj meri poboljšati život mnogih igrača, posebno niže rangiranih, i imati snažan i pozitivan uticaj na teniski sport u celini. Uveren sam da će PTPA to postići u bliskoj budućnosti. Pre zaključka, želim da saopštim da verujem da je izuzetno važno da u našem sportu nema sukoba interesa. Nadam se da se to u budućnosti neće primenjivati samo na formiranje novih asocijacija na nivou igrača, već i na svim nivoima u ATP strukturi. Svima želim zdravu i divnu sezonu 2021. S poštovanjem, Novak Đoković - napisao je najbolji teniser sveta.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Mina Ilić, devojka Zlatana Šehovića

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd