fbpx
Skip to main content
Jelena i Novak Đoković

NOVAK I JELENA ĐOKOVIĆ PONOVO ODUŠEVILI SVET: Pomažu deci Srbije - "Dupliraćemo svaku vašu Donaciju"

Foto: MN Press
Humanost na delu.

Razočaravajući podatak je da tek svako drugo dete u Srbiji ima pristup kvalitetnom obrazovanju. Iz tog razloga je Fondacija Novak Đoković ponovo krenula u akciju pomoći.

NOVAK BRANI KRUNU U MELBURNU: Igraće se Australijan Open, zna se i kad počinje (FOTO)

NOVAK BRANI KRUNU U MELBURNU: Igraće se Australijan Open, zna se i kad počinje (FOTO)

NEVERICA! APSOLUTNA NEVERICA! Prvi reket sveta nije nominovan NI ZA JEDNU od pet nagrada! Sramota veka prema Novaku

NEVERICA! APSOLUTNA NEVERICA! Prvi reket sveta nije nominovan NI ZA JEDNU od pet nagrada! Sramota veka prema Novaku

SLIKA ĐOKOVIĆA VREDI KAO STAN NA VRAČARU: Tehnika je ulje na limu, tu je i LJUBAVNI ZANOS sa Jelenom (FOTO)

SLIKA ĐOKOVIĆA VREDI KAO STAN NA VRAČARU: Tehnika je ulje na limu, tu je i LJUBAVNI ZANOS sa Jelenom (FOTO)

Kako bi popravila ovu statistiku i podstakla ljude da prepoznaju značaj ulaganja u rani razvoj, Fondacija Novak Đoković treću godinu zaredom organizuje donatorsku kampanju “Sezona darivanja".

Osnivači Fondacije Novak i Jelena Đoković i ove godine dupliraće svaku uplatu. Cilj ovogodišnje kampanje, koja će trajati do kraja januara, je prikupljanje sredstava za otvaranje dva vrtića u selima Vajska i Ljubiš.

Zvezda je praktično obezbedila prolazak grupe Lige Evrope, a večeras (18.55) će protiv Hofenhajm probati da to uradi i teoretski, ali i da se „potuče“ s Nemcima za prvo mesto u grupi koje donosi lakši žreb. Kvota na keca je 2,95, iks je 3,35, a dvojka 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Hofenhajm.

Prema rečima Jelene i Novaka, osnovni cilj je da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću.

- S obzirom na situaciju sa pandemijom, ove godine prevashodno smo bili okrenuti zdravstvu i kroz naše donacije pokušali smo da pomognemo zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Međutim, naš primarni cilj i dalje je ulaganje u decu i njihovu budućnost. Naša zemlja puna je pravih malih bisera, ali nažalost u manjim sredinama, oni često ne mogu da razviju svoj puni potencijal jer nemaju pristup ranom obrazovanju. Ova godina dodatno je pokazala koliko je važno da deca pohađaju vrtić, naročito u situaciji kada su roditelji prinuđeni da rade od kuće, pa nisu u mogućnosti da se adekvatno posvete deci. Međutim, ne treba zaboraviti da ima i onih koji nemaju mogućnost da idu u vrtić ni u normalnim okolnostima. Zato nam je ove godine cilj otvaranje novih vrtića u selima Vajska i Ljubiš koji će primiti ukupno 105 mališana. Svako od ovih mesta ima svoju posebnu priču, i želimo da ih uz podršku svih onih koji veruju u našu misiju ispričamo celom svetu. Zato smo odlučili da i ove godine dupliramo svaku vašu donaciju - izjavili su Novak i Jelena Đoković.

Fondacije, možete da izabrate kom timu želite da donirate – timu Vajska ili timu Ljubiš. Osim ovim putem, za sve korisnike VIP, TELENOR I TELEKOM mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara.

Brend Donesi se već pridružio timu Vajska i zajedno sa Fondacijom Novak Đoković pokrenuo inicijativu "Donesi još jedan vrtić u Srbiju". U okviru ove akcije korisnici će moći prilikom naručivanja da doniraju sredstva uz pomoć kojih će Fondacija otpočeti izgradnju vrtića u selu Vajska.

Kako biste se uključili u kampanju #donesiradost sve što je potrebno da uradite jeste da prilikom plaćanja svoje narudžbine na Donesi aplikaciji ili sajtu, odaberete opciju plaćanje karticom, kliknete na dugme Želim da učestvujem u kampanji Donesi još jedan vrtić u Srbiju i odaberete iznos svoje donacije.

Izgradnja i adaptacija vrtića sa ciljem stvaranja bezbedne i podsticajne sredine u kojoj deca mogu da rastu, razvijaju se i uče, jedan je od najvažnijih projekata Fondacije Novak Đoković.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, do sada je rekonstruisano i opremljeno 45 vrtića širom Srbije, pomoć je dobilo više od 30.000 dece, obučeno je 1.600 učitelja/vaspitača i podržano 4.500 roditelja.

 

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd