Utorak 19. mar 2024.
Novak Đoković

PRVI PUT OD SJAJNOG GESTA: Oglasio se dečak kome je Nole POKLONIO reket! Imao je moćnu PORUKU za Srbina

Foto: Profimedia
Trenutak koji je obišao planetu.

Finale ovogodišnjeg Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa obeležio je detalj posle meča, u kome je trijumfovao srpski as.

Najbolji teniser sveta je tokom meča imao veliku podršku iz prvog reda tribina stadiona "Filip Šatrije", u kome mu je meksički dečak po imenu Mateo neverovatnom snagom bodrio Noleta i kad mu nije išlo.

NOLE IMA ZICER U TOKIJU: Još jedan otkaz, Đokoviću otvoren put do zlata

NOLE IMA ZICER U TOKIJU: Još jedan otkaz, Đokoviću otvoren put do zlata

NAMERNO PREKINULI PRENOS: Sakrili najemotivniji trenutak Rolan Garosa! Srđan Đoković bez dlake na jeziku

NAMERNO PREKINULI PRENOS: Sakrili najemotivniji trenutak Rolan Garosa! Srđan Đoković bez dlake na jeziku

RIVALI BEŽE NOLETU SA PUTA: Veliki rival iz Top 5 odustao od Olimpijskih igara u Tokiju

RIVALI BEŽE NOLETU SA PUTA: Veliki rival iz Top 5 odustao od Olimpijskih igara u Tokiju

Francuzi su protiv Nemačke pokazali da su jedna od najjačih reprezentacija na EURO, ako ne i najjača, i Mađari danas (15.00) ne bi smeli da im predstavljaju veliki problem. Kvota na dvojku je 1,35, a na kombinazziju 2&2-3 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mađarska - Francuska.

Srpski as se vratio u meč posle gubitka u setovima 0:2 i nakon pauze u svlačionici savladao Grka sa 3:2 u spektakularnom preokretu.

Đoković je po završetku duela sa Grkom, poklonio reket Mateu, a ta slika je obišla svet. Još kada je svet saznao da se radi o Meksikancu, mnogi su ostali u čudu.

- Nisam znao da me Đoković sluša, bio sam iznenađen što me je uopšte čuo - rekao je Mateo u razgovoru za Imagen Deportes, a potom nastavio:

- Sve je počelo na polufinalu protiv Nadala na koje sam bio pozvan. Davao sam mu i tada savete, poruke motivacije, govorio mu je stvari poput "Ti to možeš", "Nije ništa strašno", "Dobra strategija, nastavi tako..." i motivisao sam ga da nastavi tako. To sam govorio na engleskom. Ja sam mislio da me ne čuje, ali na moje iznenađenje na kraju sam osetio da me čuje. Za mene je delovalo skoro nemoguće, jer Nadal je kralj šljake. Činilo mi se veoma teško, ali sam nastavio da ga motivišem.

Usledilo je dodatno objašnjenje dečaka:

- Ne igram tenis, ali mnogo volim da gledam igru. I imao sam sreće da me pozovu na meč finala. Mnogo mi se sviđa taj sport. Ja igram fudbal. U Meksiku navijam za Ameriku, a u inostranstvu od srca navijam za Madrid, ali za sada za PSŽ. Na kraju mi je doneo kapu. I osetio sam da, kada mi je dao kapu i kada me je već poznavao malo, približio mi se posle i rekao sam mu "Čestitam, ti si velik" i otišao je. Kasnije se vratio i dao mi je reket. To iskustvo nema cenu, reket ću zadržati.

Dečak koji je dobio reket od Novaka Đokovića
Dečak koji je dobio reket od Novaka Đokovića
Foto: Profimedia

Podsetimo, otac dečaka je posle meča otkrio da Nole nije dao samo reket svom navijaču. Kada ga je video kako skače od sreće, prvi teniser sveta je pogledao ka Mateu i rekao mu je da ostane tu, poručivši mu "Vratiću se posle". Obećanje je ispunio Đoković, koji je nakon finala imao obaveze za davanje intervjua i ceremoniju dodele pehara.

Ponovo je došao do Matea, u svojoj torbi je našao dva kačketa, jedan je dao vernom navijaču, a drugi njegovoj sestri, a dečaka je pustio na drugu stranu ograde i razgovarao je sa njim.

- To je vrlo topao trenutak za njega, mislim da ga neće nikad zaboraviti. Novak mu mnogo znači, bio je to trenutak sreće.

Inače, dva dana posle Rolan Garosa, snimak koji je obišao planetu, a na kome najbolji teniser sveta Novak Đoković poklanja reket dečaku po završetku finala Rolan Garosa protiv Stefanosa Cicipasa počeo je da nestaje sa naloga na internetu. Kako prenose strani mediji, uklonio ga je Teniski savez Francuske sa društvenih mreža, zbog autorskih prava, što je izazvalo bes pojedinih korisnika, budući da je Nole načinio fenomenalan gestu.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Tomala, bivša devojka Lorisa Karijusa.

 

 

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd