Skip to main content
Novak Đoković, Dijana Đoković, Srđan Đoković

ĐOKOVIĆI UPUTILI PORUKU AUSTRALIJANCIMA: "Ne shvatate šta ste mu uradili - osvojiće još 10 GREN SLEMOVA!"

Foto: Srbija Danas
Idemo!

Porodica najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića održala je novu konferenciju za medije danas od 14 časova.

ZAŠTO TAKO, RAFA: Nadal SKANDALOZNOM izjavom o Đokovićevoj pobedi ŠOKIRAO sve!

ZAŠTO TAKO, RAFA: Nadal SKANDALOZNOM izjavom o Đokovićevoj pobedi ŠOKIRAO sve!

"Dobili smo informaciju - doneta odluka da Novaka deportuju i zabrane ulazak na 3 GODINE" Brat Đorđe SVE OTKRIO

"Dobili smo informaciju - doneta odluka da Novaka deportuju i zabrane ulazak na 3 GODINE" Brat Đorđe SVE OTKRIO

NOLE USLIKAN U AUSTRALIJI: Isplivale prve FOTKE Đokovića posle 5 dana MALTRETIRANJA! Oči sve govore (FOTO)

NOLE USLIKAN U AUSTRALIJI: Isplivale prve FOTKE Đokovića posle 5 dana MALTRETIRANJA! Oči sve govore (FOTO)

Konferencija je održana u restoranu Novak na Novom Beogradu, a tema je bila odluka australijskog suda koji je presudio u korist prvog reketa sveta da mu se vrati oduzeta viza, ali njegovo potencijalno hapšenje i deportovanje nazad u Srbiju.

Podsetimo, Novakova porodica je proteklih dana organizovala i mitinge podrške najboljem teniseru sveta ispred Narodne skupštine u Beogradu.

TOK KONFERENCIJE PRATITE U TEKSTU ISPOD:

14:20 - Novakov otac Srđan Đoković bio je posebno detaljan:

Razne stvari su se dešavale ovih dana. On je jedna mentalna gromada, jedan fantastični mladi čovek, koji je sa svima dobar, neko ko uvek pokušava da pomogne, nikako da odmogne. Ali to što je iz male siromašne zemlje se nije svidelo nekim moćnicima. Nije im se svidelo da tako neko može da bude najbolji u njihovom buržujskom sportu.

- Ova igrica je došla do vrhunca. Odigrana je poslednja igra. Trebalo bi da izmisle drugu igru, ali će i tamo on biti najbolji na svetu. Ali igra koja se vodila poslednjih šest dana je bila neverovatno teška za njega i njegovu porodicu. On je bio sačekan na aerodromu i nije imao nikakva prava. Oduzeli su mu sva prava koja pripadaju ljudskom stvoru. Pokušali su da ga nateraju da potpiše da se odriče vize da bi mogli da ga deportuju nazad. Nije hteo da potpiše taj dokument jer on ničim nije doprineo tome. Nisu mi dali ni kontakt sa njegovim timom, advokatima i prijateljima, bio je sam sa njima nekoliko sati. Čak su mu i telefon uzeli, pa i ostale stvari.Posle nekoliko sati su mu vratili telefon i on je sa svojim timom fantastično spremio odbranu. Ovo je velika pobeda za ceo slobodarski svet. Svi mi imamo pravo da kažemo šta mislimo i da nemamo posledice za lično mišljenje. Poštujemo sve zakone svake zemlje u koju ulazimo. On je svojim delanjem ispoštovao sve što su tražili da bi on mogao da se bavi svojim poslom, tenis je njegov posao i njegova ljubav. On je samo došao da igra tenis, a to pravo su hteli da mu oduzmu.

- Pa oni ne shvataju šta su mu uradili. Osvojiće još 10 gren slemova!

Srđan Đoković
Foto: Tanjug

14:15 - I Goran Đoković, stric, izneo je svoje viđenje:

- Kao stric sam ponosan jer je ovo najveća Novakova pobeda. Zahvalio bih se sudiji koji je doneo odluku, našem predsedniku i premijerki koji su diplomatskim kanalima doprineli da on ima bolji tretman. Ovo će da ga ojača. nadam se da će moći da se spremi dovoljno da osvoji deseti Australijan open i 21. grend slem.

Novakov stric
Foto: Tanjug

14:12 - Dijana Đoković, majka, rekla je da ne može da prebrodi neke stvari

- Mi smo ovde došli da proslavimo pobedu našeg sina, našeg Novaka. Dečka koji je svoju porodicu naučio da ne trpi nepravdu. On ništa nije kriv, on ništa nije učinio što se kosi sa njihovim zakonima, a doživeo je torturu. Tek ćemo čuti šta je sve doživeo. Došao je da osvoji taj turnir. Ova situacija za nas je izuzetno teška. Trudili smo se ovih poslednjih šest dana da se borimo za njega, da se njegov glas čuje širom sveta. Najteže nam je bilo kada je došlo do prekida veze kada nije imao telefon kod sebe. Nismo znali šta mu se dešava, da li je dobro, da li sit, da li je zdrav... To su neke stvari koje ja kao majka ne mogu tek tako da prebrodim. Sve majke će me shvatiti.

Dijana
Foto: Tanjug

14:00 - Đorđe Đoković, Novakov brat, obratio se javnosti:

- Izvinjavam se još jednom što ste čekali do sada. Hteli smo da dobijemo što čistiju situaciju i da bi vam predstavili celokupnu sliku. Nama je kao porodici izuzetno teško. Vrlo smo emotivni jer je u pitanju Novak. Jako je teško da branimo Novaka a da pri tom ne uvredimo nikoga. Mi smo bili borci za pravdu i sve smo uradili da ispoštujemo sve protokole i da celom svetu pokažemo ljubav i podršku koju imamo za Novaka. Zahvalio bih se ovom prilikom i narodu širom sveta. Videli smo prelepe slike od Beograda, Banjaluke, Čačka, Zadra, pa sve do dalekog Melburna gde se iz dana u dan sve više ljudi okupljalo ispred hotela gde je bio Novak.

- Pravda je izašla na videlo. Zahvalio bih se pravnom sistemu Australije i sudiji Keliju koji je slučaj vodio prilično neutralno. Ovo suđenje koje je trajalo više od sedam sata gledao je ceo svet.

- Novak je na slobodi! Malopre je trenirao. Otišao je u Australiju da se bavi tenisom, da napravi još jedan rekord. Otišao sa najboljim mogućim namerama, sproveo svu dokumentaciju koja mu je tražena, na kraju dobio medicinsko izuzeće, a epilog svega ostalog danas smo konačno saznali

 

Najnovije vesti o prvom reketu sveta možete naći na ovom linku - NOVAK ĐOKOVIĆ

 

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
26 Beograd