fbpx
Skip to main content
Goran Pandev

Arena Sport podržava "Životne šampione"

Foto: Profimedia
Ovaj nesvakidašnji događaj okupiće 150 fudbalera mlađih kategorija beogradskog Grafičara, dobojske Sloge, sarajevskog Željezničara, bitoljskog Pelistera, Gorice i Maribora i njihovih 30 trenera.

Regionalni sportsko-edukativni kamp „Životni šampioni“ zakazan je za period od 24. do 27. juna na Zlatiboru.

Tokom okupljanja, mladi fudbaleri neće samo trenirati, nego i učiti o raznim temama od životnog značaja, pre svega kako da izrastu u životne, a ne samo sportske šampione, a znanje će im prenositi treneri, ali i fakultetski profesori iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja i eksperti iz omladinskog sektora. Takođe, kamp je u potpunosti besplatan, a organizator, Razvojni centar za mlade, obezbedio je i po komplet opreme za igrače i trenere. Sve navedeno ovaj kamp čini jedinstvenim.

Kamp je deo projekta „Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu“ podržanog od strane Erasmus+ programa Evropske unije, čiji je medijski partner TV Arena sport, koja je priključenjem ovoj akciji pokazala da je reč o društveno-odgovornoj kompaniji. Cilj kampa je da doprinese ne samo sticanju novih znanja i podsticanju regionalne saradnje, solidarnosti i fer pleja, već i da kao besplatna aktivnost omogući da ga pohađaju i ona deca i mališani kojima finansijske prilike to ne bi dozvoljavale. 

Ambasadori projekta su najbolji strelac Srbije Aleksandar Mitrović, kapiten fudbalera BiH i ambasador UNICEF Edin Džeko, kao i kapiten reprezentacije Severne Makedonije Goran Pandev koji mladim naslednicima poručio:

- Pozdrav momci, želim vam lep kamp na Zlatiboru i nadam se da ćemo se videti. Veliki pozdrav od vašeg Gorana Pandeva.

Dobrodošlicu mladim fudbalerima poželeli su i zamenik kapitena Severne Makedonije Aleksandar Trajkovski, ali i prvi golman reprezentacije Srbije Predrag Rajković.

- Zdravo momci, želim vam dobar provod na kampu na Zlatiboru i nadam se da ćemo nekad imati priliku da se upoznamo. Veliki pozdrav od Aleksandra Trajkovskog.

- Mališani, pred vama su četiri nezaboravna dana kampa na Zlatiboru. Upoznajte se, igrajte fudbal i uživajte. Uz vas je vaš Predrag Rajković.

Projekat “Zajedno za zdraviju i sigurniju zajednicu” realizuje se kroz ERASMUS+ program u oblasti sporta. Koordinator je Razvojni centar za mlade iz Beograda, a konzorcijum okuplja partnere iz omladinskog, obrazovnog i sportskog sektora iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd